Çıtır çıtır dışı ve yumuşacık içiyle patates köftesi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz mükemmel bir lezzet. İster akşam yemeği için ister öğle arasında, bu tarif her daim kurtarıcınız olacak!

Patates köftesi, mutfakta hızlı ve lezzetli bir şeyler yapmak isteyenler için ideal. Bu tarifi uygulayarak, her yemeği bir şölene çevirebilirsiniz. İşte adım adım patates köftesi tarifi!

Evde şef kalitesinde yemekler yapmanın yolu, pratik ve lezzetli tariflerden geçer. İşte size evde kolayca hazırlayabileceğiniz, herkesin bayılacağı bir patates köftesi tarifi!

İçi yumuşacık dışı çıtır Patates Köftenin Tarifi

Malzemeler

4-5 adet büyük boy haşlanmış patates

Tam yemek kaşığı domates salçası

Bir buçuğa yakın su bardağı galeta unu

1 çorba kaşığı pul biber

3-4 diş sarımsak(damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

Tam çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı tuz( tuzlu sevip sevmemenize göre ayarlayınız)

Maydanoz (göz kararı ekleyebilirsiniz)

Nar gibi Kızartmak için:

1 adet büyük boy yumurta

Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi

Sıvı yağ

Nar Gibi Kızarmış İçi Yumuşacık Patates köftesi Tarifi

Baharatları kendi damak tadınıza göre arttırıp ya da azaltabilirsiniz. Öncelikle patateslerimizi güzelce haşlayalım yüksek ateşte.

Haşladığımız patatesi ezerek püre haline getirip, salçayı, baharatları, tuzu, maydanozu ve galeta ununu ekleyerek iyice bütünleştirelim.  Harcı yoğurduktan sonra köfte şeklini verelim.

Kaseye yumurtayı kıralım. İçine damak zevkinize göre tuzu ekleyelim. Elimizle şekil verdiğimiz patates köftelerini yumurtaya bandırıp kızarmış yağda arkasını ve önünü eşit derecede pişirelim.

Sarımsaklı yoğurtlu sos yaparak tüketebilirsiniz.

Ev yapımı patates köftesiyle sofralarınız artık çok daha renkli ve lezzetli. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, her öğün için mükemmel bir seçenek. Deneyin ve bu harika lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi