Misafirlerinizi ev yapımı damla çikolatalı kurabiyelerle şımartmak ister misiniz? Bu kolay tarif, çay saatlerinizi tatlandıracak ve tatlı krizlerinize lezzetli çözümler sunacak. Hadi, mutfakta harikalar yaratma zamanı!

Evinizde lezzetli bir tatlı fırtınası yaratmaya ne dersiniz? Damla çikolatalı kurabiye, hem pratik hem de muhteşem lezzetiyle, herkesin favorisi olmaya aday. Bu tarif ile mutfakta geçireceğiniz zamanın keyfini çıkarın.

Aniden gelen misafirler ve kontrol edilemeyen tatlı krizleri için mükemmel çözüm: damla çikolatalı kurabiye. Bu basit ve hızlı tarif ile, lezzetli kurabiyelerinizi dakikalar içinde hazırlayabilirsiniz. Şimdi mutfakta sihir yapma zamanı!

MALZEMELER

250 gram margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un (yaklaşık 4,5 su bardağı)

Üzeri için;

Damla Çikolata

TARİF

Uygun bir kap içerisine aldığımız oda sıcaklığındaki margarini sıvı yağ ile iyice krema kıvamına getirelim.
Ardından un hariç diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Kontrollü şekilde unumuzu da ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun.
Hamurumuzu dolapta yaklaşık bir yarım saat kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp üzerine damla çikolatası veya kurabiye çikolatası koyalım.
Damla çikolatalı kurabiyelerimizi 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirelim. Üzeri çok az pembe olurken çıkaralım.

Efsane lezzet: Herkesi şaşırtacak Soğanlı Menemen tarifi Efsane lezzet: Herkesi şaşırtacak Soğanlı Menemen tarifi

Damla çikolatalı kurabiye tarifimizle, mutfakta geçireceğiniz zaman artık daha keyifli ve lezzetli. Bu basit adımlarla, hem ani misafirlerinizi şaşırtacak hem de tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde gidereceksiniz. Ev yapımı, ağızda dağılan bu kurabiyelerle çay saatlerinizin tadını çıkarın. Mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun ve lezzetli anılar biriktirin. Afiyet olsun!"

Editör: Haber Merkezi