Börek severlere güzel bir haberimiz var. Bugün haberimizde sizler için özenle el açması tadında efsane peynirli börek tarifi hazırladık. Parmaklarınızı yemeye hazır olun...

Çay saatlerinize veya kahvaltı sofralarınıza çok yakışacak güzel bir börek tarifi ile karşınızdayız. El açması tadında efsane peynirli börek tarifimizi çok sevecek ve aynı zamanda hep bu börek tarifini yapmak isteyeceksiniz. Mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz bu lezzeti en kısa zamanda denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte el açması tadında efsane peynirli börek tarifinin ayrıntıları şöyle...

MALZEMELER
5 adet yufka

Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi

Sosu İçin;

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası

1 su bardağı sıvı yağ

50 g eritilmiş tereyağı

2 yemek kaşığı sirke (üzüm veya elma)

İç Harcı için;

Peynir

Maydanoz

YAPILIŞI
Damakları çatlatan efsane lezzet börek tarifimize öncelikle sosumuzu hazırlamakla başlayalım. Bunun için uygun bir kabın içerisine un, nişasta, yağ, eritilmiş tereyağı ve sirkeyi alarak karıştıralım. Daha sonra tezgaha yufkalarımızı alalım ve ortadan ikiye keselim. “D” şeklinde kestiğimiz yufkamızdan bir tanesini alalım ve üzerine hazırladığımız sostan her yerine gelecek şekilde fırça yardımı ile sürelim. İnce ince kıydığımız maydanozla karıştırarak hazırladığımız iç harcımızdan yufkamızın her yerine gelecek şekilde serpelim. Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayalım ve rulo şeklinde saralım.

BU BÖREĞİN KOKUSU EVİNİZİN HER TARAFINI SARACAK
Sardığımız ruloyu kendi etrafında dolayalım ve gül şeklini verelim. Daha sonra pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisinin ortasına yerleştirelim. Diğer yufkaları da aynı şekilde saralım ve fırın tepsisine dolayarak yerleştirelim. Tepsimiz dolana kadar bu işleme devam edelim. Kalan sosu da yufkaların üzerine fırça yardımı ile sürelim. Böreğimizi 180°C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim. Pişen böreklerimiz servise hazır.

AFİYET OLSUN.

Editör: Haber Merkezi