Sodalı poğaça, uzun süre tazeliğini koruması ve kabarıklığıyla bilinen enfes bir lezzet. Eğer siz de evinizde mis gibi kokan poğaçalar yapmak istiyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Herkesin aradığı o mükemmel poğaça tarifi burada! Sodalı poğaça ile hem bayatlamayan hem de kabarıklığıyla göz dolduran sonuçlar elde edebilirsiniz. İşte adım adım sodalı poğaça yapımı...

Mutfakta yeni bir lezzet denemeye ne dersiniz? Sodalı poğaça tarifi ile hem lezzetli hem de uzun süre bayatlamayan poğaçalar yapabilirsiniz. Bu tarif ile poğaçalarınız kabarıklığıyla da göz dolduracak.

MALZEMELER

1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda (maden suyu) (oda sıcaklığında)
1 su bardağı ılık süt
3 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta beyazı
6 - 6,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı susam

TARİF

Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi

Kuru maya ve toz şekeri derince bir kaba alın ve üstüne ılık sütü döküp, parmağınızla maya eriyene dek karıştırın.
Üstüne maden suyunu, sıvı yağı ve yumurta beyazını ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek ve bu esnada tuzunu da ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Üstünü streç filmle kaplayın ve ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalama süresinin sonunda yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisi alın ve hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayıp dizin.
Üstlerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımı sürün ve susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek 25 dakika kadar pişirin. Ilık ya da oda ısısında servis edin.

Sodalı poğaça tarifimizi deneyerek, evinizde mis gibi kokan, uzun süre bayatlamayan ve kabarıklığıyla göz dolduran poğaçalar yapabilirsiniz. Bu tarif, kahvaltılarınızın ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Unutmayın, mutfakta denemekten korkmayın ve bu lezzetli tarifi arkadaşlarınızla paylaşmaktan çekinmeyin. Herkese afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi