Tavuk yemeklerine yeni bir soluk getiren Amerikalı tavuk tarifi, küçükten büyüğe herkesi mutlu edecek. İşte mutfakta çıtır bir devrim yaratacak bu tarif!

MALZEMELER

Yarım kilo tavuk
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
2 diş sarımsak (ezilmiş)
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik, poy (istenilen miktarda)
Tavukları bulamak için:
5 yemek kaşığı galeta unu
3 yemek kaşığı mısır unu
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karbonat

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi

TARİF

Öncelikle tavuklarımızı istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Yazmış olduğum baharatlardan zevkinize göre tavukların üzerine ekleyip elimizle ovuşturuyoruz.
Ayrı bir kapta sütü, yumurtayı, yoğurdu, sarımsağı ve tuzu ekleyip çırpıcı ile karıştırıyoruz.
Sonra baharatlarla harmanladığımız tavuklarımızı içerisine atıp buzdolabında en az 3-4 saat bekletiyoruz. Varsa vaktiniz 1 gün önceden yapıp ertesi gün kızartabilirsiniz. Bu tavukların çıtırlığı için önemlidir.
Sonra galeta unu, nişasta, un ve mısır ununu bir kapta karıştırıp dolaptan çıkardığımız tavukları bu karışıma bulayıp derin bir tencerede yağa atıp kızartıyoruz.
Yağ soğuk ve ilik olmamalı. Hafif kızgın olursa daha güzel kızaracaktır. En son kızaran tavuklarımızı kağıt havlu serili bir kaba alıp hafif yağını çekmesini sağlayalım.
Sonra servis için isterseniz ketçap ve mayonezle servis yapabilirsiniz.

Evde Amerikalı tavuk yapmanın püf noktalarını öğrendiğiniz bu rehberle, artık siz de mutfakta çıtır çıtır lezzetler yaratabilirsiniz. Bu tarif, hem görünümüyle hem de tat olarak herkesi etkileyecek. Deneyin ve bu benzersiz lezzet deneyimini sevdiklerinizle paylaşın!

Editör: Haber Merkezi