Çay saatlerinizi ve kahve molalarınızı şenlendirecek, adından da anlaşılacağı üzere duygusal bir dokunuş katacak ağlayan kek tarifiyle tanışmaya hazır mısınız? Hem kolay hem de lezzetli bu tarif, tatlı ihtiyacınızı en güzel şekilde karşılayacak.

Ağlayan kek, adıyla merak uyandıran ve lezzetiyle tatlı bir bağımlılık yaratan bir tatlı. Eğer siz de mutfakta yenilikler peşindeyseniz ve sevdiklerinize özel lezzetler sunmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre. Gelin, bu tatlı serüvene birlikte adım atalım.

Süt yok, lezzet çok: Sütsüz Su Böreği tarifi Süt yok, lezzet çok: Sütsüz Su Böreği tarifi

Herkesin severek tükettiği ve özel günlerde bile tercih edilen ağlayan kek, evde yapımıyla da oldukça pratik. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli tatlıyı kendi mutfağınızda yapmanın keyfini çıkarın. İşte adım adım ağlayan kek tarifi!

MALZEMELER

4 yumurta
1 bardak şeker
1 yemek kaşığı yağ
2 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı kakao
5 bardak süt
1 paket hazır çikolata sosu
1 paket hazır krem şanti

TARİF
Bir karıştırma kabında şeker ve yumurtayı çırpın.
Diğer malzemeleri bu karışıma ekleyerek bir hamur elde edin.
Yağlanmış fırın kabına hamuru dökün.
Önceden ısıtılmış ve 170 dereceye ayarlanmış olan fırında yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişirin.
Kek pişerken süt ve çikolata sosunu karıştırın.
Kek ilk sıcaklığını attıktan sonra çatal ya da kürdanla delikler açın.
Sosu keke dökün.
Krem şanti ile süsleyip servis edin.

Ev yapımı ağlayan kekle mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Bu tarif, hem pratikliği hem de eşsiz lezzetiyle herkesin beğenisini toplayacak. Deneyimlerinizi ve bu tatlı lezzetle ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Unutmayın, mutfağınızda yarattığınız her tat, sevdiklerinizle paylaştığınız anlam dolu anlara dönüşecek.

Editör: Haber Merkezi