Buzlukta saklayabileceğiniz ve istediğiniz zaman pişirebileceğiniz milföy lezzetinde pamuk poğaça ile tanışın! Bu pratik tarif, herkesin beğenisini kazanacak ve poğaça yapmanın yeni yüzünü gösterecek.

Herkesin seveceği yumuşacık bir poğaça arıyorsanız, milföy lezzetinde pamuk poğaça tarifimiz tam size göre. Adım adım bu tarifi uygulayarak, mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Poğaça yapımında yeni bir soluk arayanlar için milföy tadında pamuk poğaça, buzlukta saklanabilme özelliğiyle de mutfaklarınızda yerini alacak. İşte enfes bir poğaça yapmanın tüm püf noktaları!

Bu tatlıya kim hayır diyebilir? 5 dakikada Fincan Tatlısı tarifi Bu tatlıya kim hayır diyebilir? 5 dakikada Fincan Tatlısı tarifi

Milföy Lezzetinde Pamuk Poğaça Tarifi

Malzemeler

Hamuru için :

1 küçük paket kuru maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (Sarıları hamurun üzerine sürülecek ve beyazları hamurun içine )
4.5 su bardağı un

Ara katları için

Eritilmiş 200 gram tereyağı veya margarin

İç malzemesi

Peynir

Milföy Lezzetinde Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamur yoğurma kabına kuru mayamızı ve ılık suyumuzu katıp karıştıralım. Sırasıyla diğer malzemeleri de katalım ununu da katıp yumuşak bi hamur yoğuralım.
Hamurumuzun üzerini kapatalım ve mayalandıralım.
Hamurumuzu dört eşit parçaya bölelim ve yuvarlayarak bezeler yapalım.
İlk bezemizi unlayarak normal yufka büyüklüğünde açalım.
Kenara alalım.
İkinci bezeyi de aynı şekilde açalım ve erittiğimiz yağdan fırçayla üzerine iyice sürtelim ve ilk açtığımız yufkayı yağladığımız yufkanın üzerine serelim onun üzerini de fırça ile yağlayalım.
Yufkamızı rulo yapıp bıçakla 12 eşit parçaya bölelim ve kalan iki bezemizi de aynı şekilde hazırlayalım buzdolabında 15 dakika dinlendirelim amacımız yağ biraz donsun diye.
Çıkartıp kesilen uçlarını elimizle birleştirelim ve bastırıp çay tabağı büyüklüğünde açalım ve ortasına peynirli iç koyup kapatalım ve yağlı kağıt serili tepsimize dizelim ve üzerlerine bez kapatıp yarım saat tepsi mayası yapalım.
Üzerine yumurta sarısı nı hafifçe hamura bastırmadan sürelim.
180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. 

Milföy lezzetinde pamuk poğaça tarifi, çay saatlerinizi ve özel günlerinizi zenginleştirecek mükemmel bir seçenek sunuyor. Pratik, lezzetli ve herkes tarafından sevilen bu poğaçayı yaparak, misafirlerinizi memnun etmek artık çok daha kolay. Şimdi bu tarifi deneyin ve mutfakta harikalar yaratın! Afiyet olsun...