Misafirlerinizi ve ailenizi şaşırtmak için mükemmel bir seçenek arıyorsanız, yumuşacık pamuk kek ile tanışın. Basit malzemelerle hazırlanan bu kek, tatlı ihtiyacınızı hafifçe karşılayacak.

Klasik kek tariflerinden sıkılanlar için mükemmel bir alternatif: pamuk kek! Bu tarif, pratik yapımıyla mutfakta harikalar yaratmanıza yardımcı olacak ve tüm kek anlayışınızı değiştirecek.

Pamuk kek, hafifliği ve yumuşak dokusuyla bilinen, herkes tarafından sevilen bir tatlıdır. Bu basit ve lezzetli tarifle, evde kolayca harikalar yaratabilirsiniz.

Kat kat damak çatlatan pasta tarifi: Medovik Pastası nasıl yapılır? Kat kat damak çatlatan pasta tarifi: Medovik Pastası nasıl yapılır?

AZ MALZEMELİ YUMUŞACIK PAMUK KEK TARİFİ

MALZEMELER

4 adet yumurta (akları ve sarıları ayrı)
1,5 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet limon
1 su bardağı buğday veya mısır nişastası
1 su bardağı elenmiş un
1 paket elenmiş kabartma tozu
1 paket elenmiş vanilya

TARİF

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Daha sonra bir kap içerisinde yumurta aklarını şekerin yarısı ile birlikte mikserin yüksek devrinde koyulaşıp krem şanti gibi bir kıvam alana kadar çırpın
Ayırdığınız yumurta sarılarını da ayrı bir çırpma kabında şekerin kalan kısmı ile rengi beyazlaşana kadar mikser ile çırpın. Bir taraftan da sıcak suyu ilave edin, 2 dakika daha çırpın.
Ardından sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini de ilave edip 2 dakika daha çırpın.
Nişasta, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek malzemeler karışana kadar son kez çırpalım.
Çırpma işlemi bittikten sonra yumurta aklarını yavaş yavaş yumurta sarılarının içerisine ekleuin ve spatula yardımı ile alttan üste doğru yavaş hareketlerle yedirin. Yumurta aklarını tek seferde değil de bir kaç seferde yedirin.
Hazırladığımız kek hamurunu yapışmaması için tereyağı ile yağladığımız 24 cm boyutundaki kalıbımıza boşaltın.
Keki 170°C önceden ısıttığımız fırında ilk yarım saat kapağını hiç açmadan 40 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
Kek soğuduktan sonra servis edin.

Bu rehberle pamuk kek yapmanın tüm detaylarını öğrendiniz. Artık mükemmel, hafif ve yumuşacık kekler yapmak sizin için çok kolay. Dilediğiniz zaman bu tarifi kullanarak, çay saatlerinizi ve özel günlerinizi daha da özel kılabilirsiniz. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu enfes kekin keyfini çıkarın! Afiyet olsun.