Hem hızlı hem de lezzetli bir ana yemek arayışındaysanız, ekşili köfte tam size göre. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifimiz.

Türkiye'nin dört bir yanında sevilen ekşili köfte, sofralarınızın baş tacı olacak. Farklı şehirlerin usullerini bir araya getirdiğimiz bu tarifi mutlaka deneyin.

Ekşili köfte, hem öğle hem de akşam yemekleriniz için mükemmel bir seçenek. İşte lezzetli ve pratik tarifimiz.

MALZEMELER

Yarım kilo orta yağlı kıyma
1 adet soğan
Yarım çay bardağı pirinç
2 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım su bardağı un
2 yemek kaşığı yağ
1 adet patates
1 diş sarımsak
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
8 su bardağı su
1 çay kaşığı kekik
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı yoğurt

Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi

TARİF

Pirinci, kıymayı, rendelenmiş soğanı ve baharatları bir kapta karıştırın.
Hazırladığınız köfte harcından küçük parçalar kopartarak misket şeklinde köfteler hazırlayın.
Un dolu yayvan bir kaba köfteleri koyun ve una bulayın.
Sebzeleri küp küp doğrayın.
Tencereye yağ koyun ve sebzeleri ekleyip kavurun.
Salçayı ekleyin.
2-3 dakika boyunca pişirin.
Üzerine su ekleyin.
Kaynayınca köfteleri atın.
Yumurta sarısı, limon ve yoğurdu bir kasede çırpın.
Köfteler pişince terbiyeyi ekleyerek karıştırın.
Yaklaşık 10 dakika pişirin ve sıcak sıcak servis edin.

Bu basit ve lezzetli ekşili köfte tarifi ile sofralarınıza Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden birini taşıyabilirsiniz. Hem hızlı hem de pratik olan bu yemek, misafirleriniz ve aileniz tarafından beğeniyle karşılanacak. Deneyin ve mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun!

Editör: Haber Merkezi