Fındıklı kurabiye, çay saatlerimizin vazgeçilmezi ve evde her daim bulundurmak istediğimiz bir lezzet. Bu kolay ve lezzetli tarif ile fındıklı kurabiyelerinizi mükemmel kıvamda hazırlayabilirsiniz. İşte detaylar...

Ev yapımı fındıklı kurabiye, hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için harika bir seçenek. Bu tarif, her defasında mükemmel sonuçlar veriyor. Fındıklı kurabiye yapmanın püf noktaları ve lezzet sırları için okumaya devam edin.

Tatlı krizine son veren Şıllık Tatlısı tarifi Tatlı krizine son veren Şıllık Tatlısı tarifi

Fındıklı kurabiye, mutfakta yaratabileceğiniz en lezzetli tatlı atıştırmalıklardan biri. Bu basit ve lezzetli tarif ile misafirlerinizi şaşırtabilir ve çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz. İşte fındıklı kurabiye yapmanın tüm aşamaları...

Malzemeler

2 adet yumurta
1 paket margarin ya da tereyağı (yaklaşık 250 gram kadar)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kırılmış fındık

Hazırlanışı

İlk olarak yumurtalardan bir tanesinin beyazını ayırarak ayrı bir kapta bekletin. Bu yumurtanın sarısı ile diğer yumurtayı derin ve geniş bir kabın içine koyun. Ardından kabın içine 1 paket margarini, 1 su bardağı kadar pudra şekerini ve 1 paket kabartma tozunu koyun. Üstüne aldığı kadar un ilave ederek yoğurmaya başlayın.

Kulak memesi kıvamına gelmiş olan kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak iyice yuvarlayın. Dilerseniz kendi tercihinize göre farklı şekiller de verebilirsiniz.

Bir fırın tepsisini iyice yağlayın ya da fırın tepsisinin üstüne yağlı kağıt serin. Sonrasında yuvarlamış olduğunuz hamur parçalarını biraz aralıklı olarak tepsinin üzerine dizin. Dizdiğiniz hamur parçalarının üstüne ilk adımda ayırdığınız yumurtanın beyazından mutfak fırçası ile bolca sürün. Ardından kırılmış fındık parçalarını hamurların üstüne hemen hemen her yerini kaplayacak şekilde serpin. Eğer daha kolay olacağını düşünüyorsanız hamur parçalarını önce yumurta akına batırıp ardından da kırılmış fındıklara batırarak tepsiye dizin. Önceden ısıtmış olduğunuz fırının içine fırın tepsisini koyun ve 180 derecede pişirmeye başlayın. Fındıklı kurabiyelerin üstleri henüz pembeleşmeden fırından çıkartın. Çünkü fındıklı kurabiyenin üstündeki fındıklar hızlı bir şekilde yanabilir.

Püf Noktası

Dilerseniz kurabiye hamurunu hazırlarken pudra şekeri yerine toz şeker de kullanabilirsiniz. Ancak bunun için yumurta ile toz şekeri şeker eriyinceye kadar iyice çırpmalısınız. Eğer farklı bir fındıklı kurabiye yapmak isterseniz kırılmış fındık parçalarını kurabiye hamurunun içine koyarak hamurun içinde pişirebilirsiniz. Bu şekilde hamurları fırına vermeden evvel her bir hamur parçasının üstüne birer adet fındık da yerleştirebilirsiniz. Kurabiye hamurunu yaparken çok katı ya da çok cıvık bir hamur elde etmemek için unu, karışımı yoğururken yavaş yavaş ilave edebilirsiniz.

Fındıklı kurabiye, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, hem lezzetli hem de sevimli bir tatlı atıştırmalık. Bu tarif, fındıklı kurabiyelerinizi her seferinde tam kıvamında tutmanıza yardımcı olacak. Çay saatlerinde ya da herhangi bir zamanda, bu güzel kurabiyeleri yaparak hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!