Çatlak poğaça, hem gözünüze hem damak zevkinize hitap edecek bir lezzet. Bu basit ve pratik tarifle, evde poğaça yapmanın keyfini çıkarın. İşte adım adım çatlak poğaça yapımı!

Misafirlerinizi şaşırtacak ve herkesin bayılacağı bir tarif arıyorsanız, çatlak poğaça tam size göre. Ev yapımı bu lezzeti denemek için daha fazla beklemeyin!

Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi

Yumuşacık içi ve harika görünümüyle çatlak poğaça, sofralarınızın yıldızı olacak. Bu lezzetli ve kolay tarifi hemen deneyin ve lezzetin tadını çıkarın!

Çatlak Poğaça Tarifi

Malzemeler

Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 fincan yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

İçi için;

Beyaz peynir

Üzeri için;

1 yumurta sarısı

Çatlak Poğaça Tarifi

Margarini eritiniz. Sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve tuzu ekleyip elinizle karıştırınız.
Sonra un ve kabartma tozunu eleyerek koyunuz. Sirkeyi dökünüz ve tekrar yoğurunuz.
Hamurdan bir cevizden biraz büyük parça alarak yuvarlak biçimde açınız.
İçerisine peyniri koyup kapatınız ve elinizle yuvarlayınız.
Tepsiye dizdikten sonra bir bıçak ile üzerini çarpı işareti olacak şekilde kesiniz.
En son olarak yumurta sarısını sürerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. Kıyır kıyır muhteşem oluyor. Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi