Hindistan cevizinin tropikal lezzetini mutfaklarınıza taşıyacak bu kek tarifi, tatlı krizlerinizin yeni çözümü olmaya aday. Adım adım anlatılan bu rehber ile hindistan cevizli kek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz bu özel tarif!

Lezzetli bir kek yapmanın pek çok sırrı var, ama hindistan cevizli kek yapmak için en önemlisi malzemelerin tazeliği ve doğru ölçülerde kullanılmasıdır. Bu yazıda, hindistan cevizli kekin nasıl yapıldığını adım adım öğrenebilir, püf noktalarıyla birlikte kekinizi mükemmelleştirebilirsiniz.

Tatlı bir kaçamak yapmak isteyenler için hindistan cevizli kek, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Bu tarifle, çay saatlerinizi tatlandırabilir ve sevdiklerinize unutulmaz bir tatlı sunabilirsiniz. İşte, herkesin bayılacağı hindistan cevizli kek tarifi!

Hindistan Cevizli Kek Malzemeler:

Keki İçin;

3 adet yumurta

2 su bardağı şeker

2 su bardağı süt

4 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin;

1 su bardağı şeker

Bu akşam ne pişirsem diye düşünenlere: Nefis Kadınbudu Köfte tarifi Bu akşam ne pişirsem diye düşünenlere: Nefis Kadınbudu Köfte tarifi

2 su bardağı hindistan cevizi

1 paket vanilya

Sosu İçin;

1 paket süt kreması (Sahne) 200 gr

150 gr tereyağı

Hindistan Cevizli Kek Yapılışı:

Yumurtalar ve şeker derin bir kapta mikserle birlikte yaklaşık 10 dakika çırpılır.

Beyaz kabarık bir krema halini aldığında içerisine süt dahil edilip, tekrar çırpılır.

En son un ve kabartma tozu ilave edilip iyice çırpılır.

Yağlamış büyük boy fırın tepsisine hamur yayılır.

Ayrı bir kapta hindistan cevizi, vanilya ve şeker iyice karıştırılıp, tepsideki hamurun üzerine eşit bir şekilde yayılır.

190-200 derece önceden ısıtılmış (alt-üst) fırın ayarında kek pişmeye bırakılır.

Bu esnada küçük bir sos tenceresinde krema ve tereyağı ısıtılır.

Üzeri iyice kızarmış olan kek yaklaşık 20-25 dakika sonra fırından alınır.

Sıcak olan kek, hiç kuru yeri kalmayacak şekilde ısınmış sosla ısıtılır.

Oda ısısında soğuduğunda servise hazırdır.

Afiyet olsun…

Püf Noktası:

Malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir.

Sosu hazırlanırken ateşte sadece ısıtılır.(Kaynatmayın)

Bu lezzetli hindistan cevizli kek tarifiyle, mutfakta geçireceğiniz zaman hem eğlenceli hem de son derece tatmin edici olacak. Malzemelerin tazeliklerini koruyarak ve adımları doğru takip ederek, siz de mükemmel bir kek yapabilirsiniz. Ağızda eriyen bu kek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın!