Kokusuyla sizi mutfakta bir yolculuğa çıkaracak, lezzetiyle damağınızda iz bırakacak bir un helvası tarifi veriyoruz bugün sizlere.

Evinizde kolayca yapabileceğiniz, her lokmasında mutluluk hissi uyandıracak bir un helvası tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz.

Mis gibi tereyağı ve sütün birleşimiyle hazırlanan, herkesin bayılacağı yumuşacık un helvasını evinizde yapmaya ne dersiniz?

Un Helvası Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker (azaltıp çoğaltılabilir)
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzerine;

İki lezzet bir arada: Hem Mayalı Hem Kabartma Tozlu Poğaça tarifi İki lezzet bir arada: Hem Mayalı Hem Kabartma Tozlu Poğaça tarifi

Tarçın

Un Helvası Tarifi

İlk olarak süt ve şekeri küçük bir tencereye alalım şekerler eriyene kadar karıştıralım şeker eriyince ocaktan alalım.
Geniş bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı alıp eritelim.
Unu ekleyip açık kahve rengi olana kadar karıştırarak kavuralım.
Rengi dönünce şekerli sütü karıştırarak ekleyelim pütürlü olabilir karıştırdıkça açılacaktır.
Kıvam alınca ister sıcak servis yapın ister dondurma kaşığıyla şekil verip tarçın serpin süslemeyi istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.

İşte karşınızda, evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz, pamuk gibi yumuşacık bir un helvası tarifi! Bu tarif, hem geleneksel lezzetleri sevenler için ideal, hem de yeni tatlar keşfetmek isteyenler için mükemmel bir seçim. Mutfağınızda bu harika lezzeti yaratmak için gerekli tüm adımları sizinle paylaştık. Şimdi sıra sizde; bu eşsiz tarifi deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın Afiyet olsun.