Annenizin ellerinden çıkmış gibi lezzetli ve kolay bir portakallı kurabiye tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Adım adım nasıl yapılacağını anlatalım.

Portakallı kurabiye, hem göze hem de damağa hitap eden bir tatlıdır. Bu özel tarifle, bu lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz.

Evinizin her köşesini mis gibi portakal kokusuyla dolduracak, her ısırıkta mutluluk verecek bir kurabiye tarifi paylaşıyoruz bugün sizlerle.

Portakallı Anne Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

2 yumurta (1 inin sarısı üzerine)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 portakal kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı portakal suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
5 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)

Sadece iki malzemeyle kahvaltıda harikalar yaratın: Patatesli kahvaltılık tarifi Sadece iki malzemeyle kahvaltıda harikalar yaratın: Patatesli kahvaltılık tarifi

Üzeri için

Yumurta sarısı
Fındık

Portakallı Anne Kurabiyesi Tarifi

Şeker ve yumurtayı tel çırpıcıyla çırpalım ve un haricindeki tüm malzemeleri ekleyerek karıştıralım.
Yavaş yavaş unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
Dilediğiniz büyüklükte hamurları yuvarlayarak yağlamış olduğumuz fırın tepsisine yerleştirelim. Ben büyük bezeler halinde aldım çünkü böyle şeklinde görüntüsüde harika oluyor.
Üzerine yumurta sarısı sürüp fındıkları serptikten sonra önceden ısıtılmış 185 derecedeki fırında alt üst kızarana pişirelim.
Dilerseniz üzerine fındık yerine hindistan cevizi de serpebilirsiniz.

Bu portakallı anne kurabiyesi tarifiyle, evinizde hem gözünüze hem de damağınıza hitap eden, mis gibi kokan harika kurabiyeler yapabilirsiniz. Sevdiklerinizle birlikte çay saatlerinizi şenlendirecek bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak. Afiyet olsun!

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri