Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan Analı Kızlı Çorbası, hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarife göz atın!

Aile yemeklerinizde fark yaratmak istiyorsanız, Analı Kızlı Çorbası mükemmel bir tercih! İşte ev yapımı bu geleneksel çorbanın sırları...

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez çorbalarından Analı Kızlı, hem doyurucu hem de sağlıklı bir alternatif. İşte bu lezzetli çorbanın kolay tarifi...

MALZEMELER

Dış köftesi için:

1, 5 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
Tuz
3 yemek kaşığı un. (ıslatmak için ılık su)

İç malzemesi:

Herkesi tatlıya doyurun: Çikolatalı Kozalak Kurabiye tarifi Herkesi tatlıya doyurun: Çikolatalı Kozalak Kurabiye tarifi

200 gram kıyma
1 orta boy soğan
Toz biber
Tuz ve karabiber
1 su bardağı haşlanmış nohut
200 gram haşlanmış et
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ ve tuz

TARİF

Bulguru az bir ılık su ile ıslatıyoruz, biraz yumuşayınca salça ve tuzunu koyup elimizi ıslatarak yoğuruyoruz.
Hamur kıvama gelmeye başlayınca yumurta ve unu ekleyip (içli köfte hamuru gibi olacak) kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.
Daha sonra soğan ve kıymayı bir tavada kavuruyoruz indirmeden karabiber, tuz ve toz biber ekleyip altını kapatıyoruz ve soğutuyoruz.
Bulgurdan yaptığımız hamurdan küçük parçalar alıp içli köfte gibi açıp içine hazırladığımız kıymadan koyup kapatıyoruz.
Hazırladığımız kıyma bitene kadar böyle yapıyoruz.
Hamurun kalanını boş küçük köfteler yapıyoruz.
Yaptığınız köfteleri kaynayan suda haşlıyoruz. (suyun içine yarım limon suyu ve tuz ekleyin ki köfteler açılmasın).
Bir tencereye biraz sıvı yağ ve salça koyup biraz soteleyip haşladığımız et ve nohutu ekliyoruz.
Üzerine et suyu koyup özleşene kadar kaynatıyoruz içine haşladığımız köfteleri atıp bir taşım daha kaynatıp kapatıyoruz.

Analı Kızlı Çorbası tarifimizle, soğuk kış aylarında ailenizi ve misafirlerinizi sıcacık bir lezzetle şımartabilirsiniz. Hem geleneksel hem de besleyici bu çorba, herkesin beğenisini kazanacak. Bulgurun, etin ve nohudun mükemmel uyumuyla hazırlanan bu çorba, sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Deneyin ve bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi