Hem hafif hem de doyurucu bir akşam yemeği için mükemmel bir seçenek: Bulgur köftesi! Bu tarifimizle süzme yoğurtlu köftenin nasıl yapıldığını adım adım öğreneceksiniz.

Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi

Süzme yoğurtlu bulgur köftesi, sağlıklı ve lezzetli bir yemek seçeneği sunuyor. Evde hazırlayabileceğiniz bu kolay tarifi keşfedin ve yemek masanızı şenlendirin.

Bulgur ve irmiğin mükemmel uyumuyla hazırlanan süzme yoğurtlu bulgur köftesi, akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak. Bu basit ve lezzetli tarifi mutlaka deneyin!

MALZEMELER

1 su bardağı köftelik bulgur
1/2 su bardağı irmik
1 yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
Aldığı kadar un
200 gram kıyma
1 soğan
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
2 adet yumurta
1 su bardağı ayçiçeği yağı
200 gram süzme yoğurt
1 diş sarımsak

TARİF

Bulgur ve irmiği geniş bir karıştırma kabına alın.
Üzerine sıcak su ilave edip kabın üstünü streç filmle kapatın ve dinlenmeye bırakın.
Şişen irmikli bulgura yumurta, salça, tuz ve un ilave edip yoğurun.
Yoğurduğunuz harcı 30 dakika kadar dinlendirin.
Köftenin üstü için kıymayı bir tavada kavurun
Kıymanın rengi dönmeye başladığında soğan ilave edip kavurun.
Tuz ve baharatları da ekleyip çevirin sonra da ocaktan alın.
Dinlenen bulgurlu harçtan limon büyüklüğünde parçalar kopartın ve köfte şekli verin.
Bir kasede yumurtaları çırpın.
Köfte şekline getirdiğiniz bulgurlu harcı çırpılmış yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın.
Kızaran köftenin fazla yağını kâğıt havluyla alın ve soğumaya bırakın.
Arası için süzme yoğurdu ve ezilmiş sarımsağı bir kâsede çırpın.
Bulgur köftelerinin yarısını servis tabağının altına dizin.
Tabağa dizdiğiniz köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurttan koyun ve üstünü kalan köftelerle kapatın.
Üzerine kıymalı harçtan ilave edin ve maydanozla süsleyerek servis edin.

Editör: Haber Merkezi