Çay saatlerinizi renklendirecek, misafirlerinizi memnun edecek bir tarif arıyorsanız, yoğurtlu kek tam size göre. Yaklaşık 40-45 dakika içinde hazırlayabileceğiniz bu kek, lezzetiyle favoriniz olacak.

Yoğurtlu kek, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlıklı bir alternatif oluşuyla da dikkat çekiyor.

Sütünüz bitti ve kek yapmak istiyorsunuz? Panik yapmayın, çünkü yoğurtlu kek tarifimizle mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Hem kolay hem de lezzetli bu tarif, tüm ailenizin ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak.

YOĞURTLU KEK MALZEMELERİ

3-3.5 su bardağı un
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı yoğurt (sulu kıvamda)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi

Pudra şekeri
Meyve parçaları (isteğe göre)

YOĞURTLU KEK TARİFİ

Yumurtaları kırdığınız kabın içine toz şeker ekleyin. Mikser ile karıştırın. Ardından vanilya, sıvı yağ ve yoğurdu ilave edin. Karıştırma işlemine devam edin. Sonrasında kabartma tuzunu da ekleyip unu azar azar ilave edin. Bu esnada çırpmayı unutmayın.

Kek kalıbını unlayıp yağlayın. Hazırlanan harcı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında keki 30-40 dakika kadar pişirin. Kek piştiğinde soğumaya bırakın. Soğuduğu zaman üzerine pudra şekeri ve meyve parçaları ilave edebilirsiniz.

Yoğurtlu kek, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif olarak sofralarınızı süsleyecek. Bu tarif sayesinde, sütünüz olmasa bile mükemmel bir kek yapabilirsiniz. Meyve parçaları ve pudra şekeri ile süsleyerek, bu keki daha da özel hale getirebilirsiniz. Deneyin ve lezzetli anların tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi