Tırtıl kurabiye, mutfakta pratik ve lezzetli bir macera arayanlar için mükemmel bir seçenek. Bu basit tarifle, çay saatlerinizin vazgeçilmez bir parçası olmaya aday.

Ev yapımı tırtıl kurabiye tarifi ile mutfakta yeni bir trend yaratmaya ne dersiniz? Hem kolay hem de uzun süre saklanabilen bu kurabiyelerle her anınız tatlandıracak.

Bu tatlıyı yenemeden tatlı yedim demeyin: Damaklarda iz bırakacak Hira Tatlısı tarifi Bu tatlıyı yenemeden tatlı yedim demeyin: Damaklarda iz bırakacak Hira Tatlısı tarifi

Mutfakta lezzetli bir yolculuğa çıkmaya hazır olun. Tırtıl kurabiye, çıtır çıtır yapısı ve benzersiz tadıyla çay saatlerinizin yıldızı olacak.

Malzemeler

Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı kadar alabildiğince un

Tırtıl Kurabiye Nasıl Yapılır?

Malzemeleri sırasıyla karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.

Tırtıl kurabiye yapımı için pazarda veya marketlerde bulabileceğiniz kalıp ile kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sırasıyla dizin.

160-170 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Sıcakken yumuşak olmasına bakmayın, soğuduktan sonra kıtır bir hal alıyor.

Ev yapımı tırtıl kurabiye tarifi ile çay saatlerinize eşlik edecek, herkesin bayılacağı kıtır kurabiyeleri kolayca hazırlayabilirsiniz. Bu basit ve lezzetli tarifle, mutfakta harikalar yaratabilir ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Deneyin ve bu benzersiz lezzeti keşfedin!

Editör: Haber Merkezi