Misafirleriniz geldiğinde ya da çay saatinde hızlıca bir şeyler hazırlamak istediğinizde bu tarif tam size göre! Hem lezzetli, hem pratik. Hazır yufkadan börek tarifi ile mutfakta sihir yapmaya hazır mısınız?

Malzemeler

Börek İçin:

3 adet hazır yufka
200 ml süt
100 ml sıvı yağ
2 adet yumurta

İç Harcı İçin:

200 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Pul biber, tuz (isteğe bağlı)

Hazır Yufkadan Börek Tarifi: Adım Adım

Bu kurabiyeyle çocukluğunuza geri döneceksiniz: Ev yapımı Anne Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyeyle çocukluğunuza geri döneceksiniz: Ev yapımı Anne Kurabiyesi tarifi

1. Ön Hazırlık

Fırını 180°C'ye ısıtın.
Fırın tepsisini yağlayın ya da yağlı kağıt serin.

2. Sos Hazırlığı

Derin bir kasede süt, sıvı yağ ve yumurtaları çırpın.
Bu karışımı böreğin üzerine sürmek için kenara alın.

3. İç Harcın Hazırlanması

Peyniri ufalayın.
Maydanozu ince ince doğrayın.
Peynir ve maydanozu karıştırın. Baharatları ekleyin.

4. Böreğin Şekillendirilmesi

Bir adet yufkayı tezgaha serin.
Yufkanın üzerine sos karışımından sürün.
İkinci yufkayı da üzerine serip sosla sıvayın.
İç harcı yufkanın üzerine yayın.
Son yufkayı da üzerine kapatıp sos ile ıslatın.
Böreği rulo şeklinde sarın ve yağlı kağıt serili tepsiye alın.
Üzerine kalan sosu sürüp önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.

Hazır yufkadan börek tarifi için başka hangi iç harçlar kullanabilirim?

Kıymalı, ıspanaklı, patatesli veya kaşarlı harçlarla da bu tarifi deneyebilirsiniz.

Böreği daha çıtır yapmak için ne yapmalıyım?

Böreğin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürerek daha çıtır bir doku elde edebilirsiniz.

Hazır yufkadan börek tarifi ne kadar süre ile tüketilmeli?

Hava almayan bir kapta buzdolabında 2-3 gün içerisinde tüketilmesi önerilir.

Hazır yufkadan börek tarifi, evde pratik ve lezzetli bir börek yapmak isteyenler için kurtarıcıdır. İster kahvaltıda, ister çay saatinde bu tarifle harikalar yaratabilirsiniz. Siz de mutfakta kısa sürede lezzetli sonuçlar elde etmek istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz! Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi