Hatay mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kısır, pratik ve doyurucu yapısıyla her öğününüzü şenlendirecek. Ev yapımı bu tarifle, Hatay'ın eşsiz tatlarını sofralarınıza taşıyın.

Evde Hatay Kısırı yapmaya ne dersiniz? Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu tarif, Akdeniz mutfağının zenginliklerini mutfaklarınıza getirecek. Adım adım bu kolay tarifle, lezzetli anlar sizi bekliyor.

Sofralarınızı renklendirecek ve herkesin favorisi olacak bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Hatay'ın geleneksel lezzeti kısır, bu tarifle evde kolayca hazırlanıyor ve lezzetli anları garanti ediyor.

Hatay Kısırı Tarifi

Bu kurabiyeyle çocukluğunuza geri döneceksiniz: Ev yapımı Anne Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyeyle çocukluğunuza geri döneceksiniz: Ev yapımı Anne Kurabiyesi tarifi

Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur
1 adet domates
1 adet küçük soğan
1 bağ taze soğan
1 demet maydanoz
Biraz taze nane
3 yemek kaşığı biber salçası (Hatay Biberi)
2 yemek kaşığı domates salçası
Çay kaşığı ucuyla kimyon
Çay kaşığı ucuyla karabiber
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Marul (Servis için)

Hatay Kısırı Tarifi

Bulguru yarım su bardağı suyla ıslayalım.
Domatesi rendeleyip baharatları ekleyip karıştırın .
5 dakika sonra salçaları ekleyip yoğuralım.
Ara ara elimizi ıslatıpta yoğuralım .
Bulgur yumuşadıktan sonra limon, nar ekşisi, marul ,maydanoz, taze soğanı doğrayıp ekleyelim .
En son yağları da ekleyip karıştıralım.

Hatay Kısırı, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek arayanlar için ideal bir tarif. Akdeniz'in sıcak esintileriyle harmanlanmış bu eşsiz lezzet, sofralarınıza renk ve zenginlik katacak. Tarifi adım adım takip ederek, bu geleneksel lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz. Hatay mutfağının bu vazgeçilmez tatlarıyla, yemekleriniz daha keyifli ve özel hale gelecek. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi