Çorum'un İskilip ilçesi, coğrafi işaretle tescillenen çileğiyle bu yıl da gündemde. Coğrafi işaretle tescillenen İskilip çileği, yılın ilk hasadıyla piyasaya...
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte İskilip'in ünlü lezzeti Ramazan Keşkeği, yine lezzet avcılarının radarında. UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmeyi...
- Fındık bahçelerinde mart ve nisanda yetişen, geleneksel yemeklerinin yapıldığı coğrafi işaretli sakarca otu pazarlarda satılmaya başlandı
- Taşköprü Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Eligüzeloğlu: - "Sarımsağın neredeyse üçte biri ekildi. Toprak, iklim şartları çok müsait. O...
Çorum'un Alaca ilçesinden geleneksel bir lezzet olan Yanıç Böreği, coğrafi işaretiyle tüm Türkiye'nin gündeminde. Türk mutfağının zengin lezzetleri arasına yeni...
Çorum Valiliği tarafından Alaca’nın coğrafi işaretleri ürünleri arasında yer alan Yanıç Böreği tanıtıldı.
Çorum'un Alaca Belediyesi, yöresel lezzetlerin korunması ve tanıtılması adına önemli bir adım attı. Coğrafi işaret almak için yapılan başvurularla, Alaca'nın...
- Türkiye'nin Avrupa Birliğinden tescilli ilk baharatı olarak kayıtlara geçen Safranbolu safranının, adını verdiği ilçede üretim alanının artırılmasına yönelik çalışmalar...
Çorum'da geleneksel yöntemlerle yaklaşık 6 ayda hazırlanan Kargı tulum peynirinin, mevcut dokusu bozulmadan, endüstriyel ölçekte üretilmesini sağlamak amacıyla proje yürütülüyor.
- Bartın'ın Kurucaşile ilçesindeki 5 ustadan biri olan Ramazan Eyşi, dağ zirvesindeki kayalardan güçlükle çıkardığı parçalardan elde ettiği taş sacın...
- Makine kullanılmadan 31 ile 32 mikron inceliğindeki altın ya da gümüş teller örülerek hazırlanan coğrafi işaretli Trabzon hasırında, hologramsız...
- Kooperatif çatısı altında bir araya gelen ev kadınları, coğrafi işaretle tescilli helvayı üretip satarak aile bütçesine katkı sağlıyor
Sirke Salatası, İskilip Dolması ile birlikte ikram edilen ve ilçenin vazgeçilmez lezzetlerinden biri. İskilip’in eşsiz lezzeti Sirke Salatası, Türk Patent...
- İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık: - "Maniye domatesi kendine has kokusu, dilimli ve belirgin anter özellikleriyle aroması...
- Karabük'ün Yenice ilçesindeki ormanlarda yaz aylarında yılda yaklaşık 150 ton üretimi yapılan ıhlamur balı, yüksek kalitesi, aroma ve polen...
- Sinop TSO, kentin tescilli yöresel lezzetlerinden lakerdaya (tuzlu balık) AB coğrafi işaret belgesi almak için başvuru yapmaya hazırlanıyor -...