Anadolu'nun kalbinden gelen bir lezzet serüvenine hazır olun. Hatay kısırı, benzersiz malzemeleri ve hazırlık süreci ile gün sofralarınızı taçlandıracak.

Lezzetli ve sağlıklı bir alternatif arayanlar için Hatay'dan gelen eşsiz bir kısır tarifi! Bu tarif ile Hatay'ın yöresel tadını sofranıza taşıyın.

Hatay kısırı, esmer bulgurun, nar ekşisinin ve özel baharatların muhteşem uyumuyla hazırlanan bir lezzet. Bu yöresel tarifi keşfetmek için doğru yerdesiniz.

Hatay Kısırı Tarifi

Malzemeler

-3 su bardağı esmer bulgur

-2 yemek kaşığı biber salçası

-1 yemek kaşığı domates salçası

-Yarım tatlı kaşığı Knorr Kimyon

-1 yemek kaşığı Knorr Pul Biber

-1 yemek kaşığı isot

-1 su bardağı zeytinyağı

-Yarım su bardağı nar ekşisi

-Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış

-1 tatlı kaşığı tuz

Hatay Kısırı Nasıl Yapılır?

Bulgur, biber salçası, domates salçası, kimyon, isot ve tuzu derin bir kabın içerisine ekleyip iyice yoğuruyoruz.

Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi

Ardından bulgurun üzerine arada sıcak su ekleyerek, bulgurlar yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika yoğurmaya devam ediyoruz.

Zeytinyağı, nar ekşisi ve maydanoz ekleyip, karıştırdıktan sonra en güzel eşlikçilerle servis ediyoruz.

Hatay kısırı tarifi ile gün sofralarınıza farklı bir tat katmaya ne dersiniz? Bu eşsiz lezzet, misafirlerinizden tam not alacak. Hatay'ın geleneksel lezzetlerinden biri olan bu kısır tarifi, malzemelerin uyumu ve hazırlanışındaki özenle unutulmaz bir tat bırakacak. Deneyin ve Anadolu'nun bu özel lezzetini sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi