Gelin Tatlısı, her lokmasında aşk ve mutluluk barındıran bir tatlı. İster özel günlerinizde, ister günlük tatlı ihtiyacınızda, bu tarif her zaman yanınızda.
Ev yapımı tatlıların kraliçesi Gelin Tatlısı ile tanışmaya hazır mısınız? Bu adım adım tarif, tatlı yapmanın ne kadar keyifli ve basit olduğunu gösterecek.
Gelin Tatlısı tarifi
MALZEMELER
Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Keki ıslatmak için:
2,5 su bardağı süt
Üzeri için:
Hindistan cevizi
TARİF
Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tüm malzemeleri çırpmaya devam edin. Daha sonra kek karışımını fırın tepsisine alın ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Kekiniz pişince fırından çıkarıp soğuması için kenara alın.
Diğer taraftan da muhallebi için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerede karıştırın ve ocağa alın. Karışımınız kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ve hazır olunca ocaktan alın. Muhallebiniz ılıyınca üzerine toz krem şanti ekleyip mikser ile çırpın. 2,5 su bardağı soğuk süt ile kekinizi ıslatın. Üzerine muhallebiyi dökün ve düzgün bir şekilde yayın.
Son olarak tatlınızın üzerini Hindistan cevizi ile kaplayıp buzdolabında dinlendirin.
Bu enfes Gelin Tatlısı tarifiyle, tatlı yemek artık çok daha keyifli. Herkesin beğenisini kazanacak bu tarifi denemek için daha fazla beklemeyin. Mutfağınızda yaratıcılığınızı konuşturun ve bu lezzetli tatlıyla sevdiklerinizi şımartın. Afiyet olsun!