Evde lezzetli ve sağlıklı bir çorba hazırlamak isteyenler için yoğurt çorbası, mükemmel bir tercih. Hem hafif hem de doyurucu olan bu çorba, sofralarınıza Anadolu'nun geleneksel lezzetlerini getirecek.

Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi

Yoğurt çorbası, besin değerleri yüksek ve lezzetli bir seçenek olarak öne çıkıyor. Bu tarif, özellikle sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için ideal. İşte adım adım yoğurt çorbası yapımı.

Yemek sofralarınızı ferahlatmak ve lezzet katmak için yoğurt çorbası tarifini deneyin. Bu tarif, özellikle yaz aylarında serinletici bir alternatif olarak tercih edilebilir. Pratik malzemelerle hazırlanan bu çorba, herkes tarafından beğenilecek.

Yoğurt Çorbası Tarifi

Malzemeleri

2 litre su
1 tane yumurta
6 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı un (tepeleme olacak)
1,5 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı pul biber

Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Yoğurt çorbası yapımı için öncelikle çorba tenceremizi ocağa alalım. Orta boy çorba tenceremizin içerisine suyu koyalım. Ardından pirinçleri ekleyelim. Pirinçler yumuşayana dek pişirme işlemi yapalım.
Çırpma kabı alalım ve terbiye yapımına geçelim.
1 adet yumurtayı kıralım. Ardından 1 yemek kaşığı un ve 1,5 su bardağı yoğurdu dökelim.
Tüm malzemeleri güzelce çırpalım. Pürüz kalmaması için dikkat etmeniz gerekir.
Ocakta pişen sudan bir kepçe alarak terbiyemizin içerisine dökelim. Dökerken karıştıralım.
Bu işlemi birkaç kere tekrar almamamız gerekiyor ki çorbamızın terbiyesi kesmesin. Eğer terbiye keserse çorbamız istediğimiz gibi olmayacaktır.
Pirinçler pişmeye devam ederken su ile ılımasını sağladığımız terbiyemizi tencerenin içerisine yavaş yavaş dökelim. Dökerken karıştırma yapalım.
Terbiyeyi dökmemizin ardından çorbamızı güzelce karıştıralım. Kaynayana kadar karıştırma işlemi yapmak çorbanın kesmesinin önüne geçecektir.
Tuz ilavesi yapalım ve tekrar karıştıralım.
Dilerseniz bu şekilde pişme işlemi devam ederken kuru nane, tuz ve pul biberi ilave ederek pişirebilirsiniz.
Bir sos tenceresi alalım.
İçerisine 2 yemek kaşığı kadar tereyağını ilave edelim.
Tereyağı eridiğinde 2 çay kaşığı pul biber, 2 çay kaşığı kuru naneyi ilave edelim.
Nane yandığında ocağın altını söndürelim. Sosumuzu çorba tenceremize dökelim. Güzelce karıştıralım.
Yoğurt çorbanız hazır. Dilerseniz kıtır ekmeklerle servis edebilirsiniz.

Yoğurt çorbası, sofralarınıza lezzet, sağlık ve ferahlık katacak mükemmel bir tercih. Yapımı kolay ve hızlı olan bu çorba, özellikle yoğun günlerde hafif bir öğün arayanlar için ideal. Sağlıklı malzemeleri ve doyurucu yapısıyla yoğurt çorbası, her mevsim sofralarınızın baş tacı olacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Ulaş Odabaş