Dağılmayan fellah köftesi yapmanın yolu nedir diye merak edenler için harika bir tarifimiz var. Bu rehber, adım adım size mükemmel lezzeti nasıl yakalayacağınızı gösterecek. Başlayalım!

Mutfakta yeni bir lezzet denemek isteyenler için fellah köftesi, harika bir başlangıç olabilir. Lezzetiyle damakları şenlendiren bu köftelerin sırrını keşfetmeye hazır olun.

Herkesin beğenisini kazanan ve sofraları süsleyen fellah köftesini yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu tarif ile köfteleriniz garanti dağılmayacak ve lezzetiyle herkesi büyüleyecek.

Asla Dağılmayan Fellah Köftesi

Malzemeler

2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kimyon

Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi

haşlamak için;

su
1 çay kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı tuz

sosu için;

1 çay bardağı zeytinyağı
6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
4 adet domates rendesi
tuz
maydanoz

Asla Dağılmayan Fellah Köftesi Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabına bulguru alıp iki su bardağı sıcak su ile ıslatıyoruz. Ağzı kapalı bir şekilde on dakika kadar bekletiyoruz.
Şişen bulgurları karıştırıp üzerine irmiği, salçaları, unu ve tuzunu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
Köftenin kıvamını ayarlamak için ara ara yarım su bardağı suyu köfteye yedirelim.
Köfteyi iyice yoğurup, harcın iyice soğuduğundan emin olduktan sonra yumurtayı ve kimyonu ekleyip tekrar yoğuralım.
Hazır olan harcımızı şekillendirmek için misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve orta kısmına serçe parmağımızla hafifçe bastıralım. Bu sırada elimizi yine hafifçe ıslatalım.
Şekillendirdiğimiz köfteleri unladığımız tepsiye alalım.
Haşlamak için suyu kaynatıp limon tuzu ve tuzu ekleyelim. Daha sonra köfteleri içerisine atıp yaklaşık beş dakika haşlayalım.
Sosu için tavaya zeytinyağı ile birlikte rendelediğimiz sarımsakları alıp kavuralım. Daha sonra salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edelim.
Domates rendesi ve tuzunu da ekleyip kavuralım.
Haşlanan köfteleri sosun içerisine alıp karıştıralım. En son ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştıralım ve servis tabağına alalım.

Fellah köftesi yapmak, bazı püf noktaları bildiğinizde oldukça basit ve zevkli bir iş haline gelir. Bu tarif ve adımları takip ederek, dağılmayan ve herkesin beğenisini toplayacak köfteler yapabilirsiniz. Mutfakta geçireceğiniz zamanın keyfini çıkarın ve bu lezzetli köftelerle sevdiklerinizi şımartın. Unutmayın, mükemmel lezzetler her zaman sevgiyle yapılan yemeklerden gelir.

Editör: Haber Merkezi