Ezogelin çorbası, sıcak bir akşam yemeğinin en iyi başlangıcı olabilir. Kırmızı mercimek, bulgur ve pirinçten oluşan bu lezzetli çorba, herkesin beğenisini kazanacak. İşte adım adım ezogelin çorbası tarifi.

Ustalık isteyen lezzetler: Lokum gibi Et Kavurma tarifi Ustalık isteyen lezzetler: Lokum gibi Et Kavurma tarifi

Lezzetiyle damakları şenlendiren ezogelin çorbası, Türk mutfağının en özel tatlarından biri. Sofralarınızda yerini alacak bu çorbanın nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, işte size detaylı bir rehber.

Anadolu'nun geleneksel lezzeti ezogelin çorbası, pratik ve doyurucu bir tarif arayanlar için mükemmel bir seçim. Bu basit tarifle, evinizde en lezzetli çorbayı yapabilirsiniz. İşte ezogelin çorbasının yapılışı...

EZOGELİN ÇORBASI MALZEMELERİ

1 su bardağı kırmızı mercimek
Tuz
2 litreye yakın sıcak su
2 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı nane

EZOGELİN ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Önceden rendelenen soğanı ve ezilen sarımsağı, düdüklüde tereyağı ile orta ateşte kavurun. Soğanlar kavrulduğunda kırmızı biber, nane ve salça ilave edin. Kavurmaya devam edin.

Yıkanan mercimeği, bulguru, pirinci ve tuzu ekleyin, karıştırın. 2 litreye yakın suyu kaynatın ve üzerine dökün. Ardından düdüklünün kapağını kapatın ve 10 dakika pişmeye bırakın. Düdüklü yerine normal tencere de tercih edebilirsiniz. Ancak normal tencere, pişirme süresini uzatır. 

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ezogelin çorbası tarifiyle, sıcak ve lezzetli bir akşam yemeğinin keyfini çıkarın. Bu geleneksel Türk çorbası, hem doyurucu hem de sağlıklı bir seçenek. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu harika tarifi deneyin. Afiyet olsun!