Pratik ve lezzetli bir meze arayışındaysanız, ev yapımı acuka tam size göre. Bu tarif ile kahvaltı ve meze sofralarınızı zenginleştirecek, herkesin beğenisini toplayacak bir lezzete imza atın.

Acuka, kahvaltı ve meze sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Sadece birkaç malzeme ve 5 dakikalık hazırlık süresiyle, evinizde hızlı ve kolay bir şekilde bu lezzeti hazırlayabilirsiniz.

Sabahlarına renk ve lezzet katmak isteyenler için mükemmel bir önerimiz var: Evde hızlı ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz acuka tarifi. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak.

Acuka Tarifi

Malzemeler

3 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı galeta unu (arzuya göre bayat ekmek içi)
6 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber

Acuka Tarifi

Bir kabın içerisine rondoda çekilmiş ya da ince kıyılmış cevizleri ekleyin. Üzerine domates ve biber salçasını ilave edin.
Ardından rendelenmiş sarımsağı ilave edin.
Zeytinyağını ekleyin.
Ardından galeta ununu ekleyin.
Üzerine baharatları ekleyip iyice karıştırın.
Kremamsı bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın.
Kavanoza koyup üzerine biraz zeytinyağı ekleyerek buzdolabında muhafaza edebilir, dileğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Kokusu tüm mahalleyi saracak: Komşularınız kapınıza dayanacağı Sodalı Dilim Börek tarifi Kokusu tüm mahalleyi saracak: Komşularınız kapınıza dayanacağı Sodalı Dilim Börek tarifi

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu pratik ve lezzetli acuka tarifiyle, kahvaltı ve meze sofralarınıza farklı bir tat katmaya hazır olun. Ceviz ve baharatın eşsiz uyumuyla hazırlanan bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak. Sağlıklı ve doyurucu bir alternatif arayanlar için ideal olan acuka, sofralarınızın yıldızı olacak. Deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi