Kendinizi ve sevdiklerinizi ev yapımı, taze ve yumuşacık bir poğaça ile şımartmaya hazır olun. Bu rehberimizde, peynir ve zeytin dolgusuyla zenginleştirilmiş, bayatlamayan poğaça tarifini adım adım sunuyoruz. Hazırlaması kolay, sonuçları muazzam!

Kahvaltılarınızı ve öğleden sonralarınızı tatlandıracak, her ısırıkta lezzet patlaması yaşatacak bir poğaça tarifine ne dersiniz? İçi yumuşacık ve dışı hafif kızarmış bu poğaçalar, evde poğaça yapmanın ne kadar kolay ve eğlenceli olduğunu gösterecek.

Evinizin mutfağından yayılan taze poğaça kokusu, tüm aileyi mutfağa çekecek. Bu kolay ve pratik poğaça tarifiyle, yumuşacık ve bayatlamayan poğaçaları hızla hazırlayabilir, dilediğiniz malzemelerle kişiselleştirebilirsiniz.

Bayatlamayan Yumuşacık Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 adet yaş maya
1 su bardağı su (ılık)
1 su bardağı süt (ılık )
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta akı (içine, sarısı dışına)
5,5-6 su bardağı un

i̇ç harcı için;

peynir
zeytin

üzeri için;

ayırdığınız yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
susam

Bayatlamayan Yumuşacık Poğaça Nasıl Yapılır?

Ilık süt ile suyu derin bir kaba alın. Yaş mayayı ilave edip ufalayarak eritin.
Şeker, tuz, sıvı yağ ve yumurta akını da ekleyerek karıştırın.
Azar azar unu ekleyerek iyice yoğurun, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurdan bezeler yapıp istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. (Birbirine yapışsın isterseniz, aralıklı dizerseniz ayrı ayrı pişirebilirsiniz.)
Tepsiyi örtüp yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
Üzerine karıştırdığınız yumurta sarısı ve sütü fırça ile sürün, susam ile süsleyin.
180 derece fırında yaklaşık 35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan poğaçaların üzerini temiz bir bez ile örtün ve dinlenmeye bırakın.

Atmayın, kek yapın: Kararmış muzlardan mükemmel Kek tarifi Atmayın, kek yapın: Kararmış muzlardan mükemmel Kek tarifi

Şimdi siz de bu adımları takip ederek, evinizde mis gibi kokan, dışı hafif kızarmış, içi ise yumuşacık poğaçalar yapabilirsiniz. Kahvaltılarda, öğle aralarında ya da çay saatlerinde, bu ev yapımı poğaçalar her zaman büyük beğeni toplayacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın!