Yalancı Tavuk Göğsü, adından da anlaşılacağı gibi tavuk göğsü tatlısına çok benzeyen ancak daha kolay hazırlanan bir süt tatlısıdır. İşte adım adım kolayca hazırlayabileceğiniz Yalancı Tavuk Göğsü yapımı!

Süt, şeker ve vanilyanın mükemmel uyumuyla yapılan Yalancı Tavuk Göğsü tatlısı, evde tatlı krizleriniz için ideal bir çözüm sunuyor. Hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarifle tatlı ihtiyacınızı kolayca giderebilirsiniz.

Ev yapımı tatlılar içinde yerini alan Yalancı Tavuk Göğsü, lezzetiyle ön plana çıkıyor. Bu basit ve pratik tarif ile süt tatlısı yapmanın tüm inceliklerini keşfedin ve ailenize harika bir lezzet sunun.

Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Sultan Lokumu tarifi: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz geleneksel lezzet Sultan Lokumu tarifi: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz geleneksel lezzet

üzeri için;

tarçın (isteğe bağlı)

Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sütü, unu ve şekeri uygun bir tencereye alın.
Karıştırarak kaynayıp koyulasana kadar pişirin.
En kısık ateşe alın ve içine vanilya ve tereyağını ekleyin.
Tereyağı eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
Büyük bir borcamı suyla ıslatın ve suyunu süzün.
Hazırladığınız muhallebiyi borcama dökün. İnce olması için bir kase muhallebi ayırabilirsiniz, dilimlemek isterseniz tüm muhallebiyi dökün.
Biraz soğumasını bekleyin.
1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
Dolaptan çıkarıp spatula ile rulo şeklinde sarın ve dilerseniz üzerine tarçın serpip servis edin.

Yalancı Tavuk Göğsü tatlısı, hem hafif hem de lezzetli bir alternatif olarak tatlı menülerinizde yer alabilir. Bu basit tarif ile hızlıca hazırlayıp servis edebileceğiniz Yalancı Tavuk Göğsü, özellikle tarçın ile son dokunuş yapıldığında misafirlerinizden tam not alacak. Şimdi mutfakta yerinizi alın ve bu kolay tarif ile lezzetli bir tatlı yapın!