Yalancı tavuk göğsü, süt, vanilya ve unun mükemmel uyumuyla hazırlanan ağızda dağılan bir tatlı. Bu tarifle çay saatlerinizi tatlandırın!

Akşam yemeklerinin ardından hafif bir tatlı arayışında mısınız? Yalancı tavuk göğsü, hem kolay hem de oldukça lezzetli bir seçenek.

Bu basit ve lezzetli yalancı tavuk göğsü tarifi ile, tatlı yapmak artık çok kolay. Hem pratik hem de leziz bu tarif, herkesin favorisi olacak.

MALZEMELER

125 g tereyağı (dilerseniz margarin ile de karıştırabilirsiniz)
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya

Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi

TARİF

Tereyağını tencereye alın ve kısık ateşte eritin.
Unu ekleyin ve kokusu çıkana dek yaklaşık 4-5 dakika kavurun.
Unu tel çırpıcı ile çırpın ve süt ekleyin.
Unu karıştırmaya devam edin.
Şeker ekleyin ve muhallebi kıvam alana kadar karıştırın.
Muhallebi koyulaştığında ocaktan alın. Ardından vanilya ekleyin ve 3-4 dakika mikserle çırpın.
Hazırlanan muhallebiyi 22 cm boyutlarındaki ıslatılan borcama dökün ve spatula yardımı ile düzeltin.
Oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.
Ardından sonra üzerini streçleyin ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Dinlenen tatlıyı dolaptan alın, yanlarına bastırarak havasını çıkartın ve servis tabağına ters çevirerek koyun.
İsterseniz tarçın, hindistan cevizi, fındık ya da file antep serpebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Editör: Haber Merkezi