İçli köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Bu basit tarif ile kendi içli köftelerinizi evde yapın ve ailenizle bu lezzetin keyfini çıkarın.

Geleneksel bir lezzeti evinizde yapmaya ne dersiniz? İçli köfte yapmak zor görünse de, bu kolay tarif ile herkes içli köfte ustası olabilir.

Ev yapımı içli köftenin püf noktalarını öğrenmek için bu tarifi takip edin. Adım adım içli köfte yapımı ile mutfağınızda harikalar yaratın.

İçli Köfte Tarifi

Malzemeler

Bardak ölçüsü 200 ml

1 kilo ince bulgur
1 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı dolu biber salçası
1 adet rendelenmiş soğan
2 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karabiber (silme)
1 yemek kaşığı pulbiber
4 su bardağı kaynar su

Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi

İç harcı:

800 g dana kıyma
8 adet orta boy soğan
1 tatlı karabiber (silme )
1 yemek kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı biber salçası ( tepeleme)
1 su bardağı çeviz ( isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı susam ( isteğe bağlı)
60 ml bardağı sıvı yağ̆
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz

Kızartmak için :

Bol sıvı yağ

İçli Köfte Tarifi

Bir gün önceden harçınızı hazırlayın.
Tencereye tereyağ ve sıvı yağı ekleyip ısıtın.
Üzerine kıymayı ekleyip kavurun.
Sonra soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Salçayı, baharatları ekleyip 2-3 dk pişirin.
Ardından isteğe bağlı kırık ceviz ve susam ekleyip 1-2 dk daha kavurun.
Harcımızı 1 gece soğumaya bırakalım.
Aynı gün yapmak isterseniz soğuyan iç harcınızı dondurucuda en az 3 saat bekletin.
Hamuru için:Bulgur ve irmik karıştırma kabına alın.
Üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyip üzeri kapalı 10 dakika şişmesini bekleyin.
Sonra soğan, yumurta, un, baharatlar ve salçayı ekleyip yoğurmaya başlayın.
Yoğururken azar azar soğuk su ekleyin kıvamı yakalamak için. Ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur olacak, şekil verme kıvamını elde edin. (ben toplamda 8 su bardağı su kullandım. ) suyu fazla ekleyip cıvık olursa hamurunuz biraz un katın.
Köftelerimizden orta mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp arada elinizi ıslatarak havuç ucu ile köftelerin içini oyup kıymalı harçımızdan içini doldurup uç kısımlarını kapatıp şekillendirelim.
Kızgın yağda kızartın.

Editör: Haber Merkezi