Köri soslu tavuk, lezzetiyle restoran menülerinin vazgeçilmezi olmuştur. Bu rehberde, evde sağlıklı ve lezzetli bir şekilde nasıl köri soslu tavuk hazırlanacağına dair detaylı bir tarif bulabilirsiniz.

KÖRİ SOSLU TAVUK TARİFİ

600 gram kuşbaşı tavuk göğsü

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı soğuk süt

Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi

Yarım su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı köri

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

Yarım demet maydanoz

YAPILIŞI:

Sıvı yağını bir tavada kızdırın. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü aktarın. Renk alıp, suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun. Köri sosu hazırlamak için; ayrı bir tavada tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu da üzerine ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar karıştırarak kavurun. Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın. Sıcak su, köri, tuz ve karabiberi katın. Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin. Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün. İncecik kıyılmış bir avuç maydanozu, köri soslu tavuğa ilave ettikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin.  

Editör: Ulaş Odabaş