Herkesin bayıldığı, ağızda dağılan poğaçalar yapmanın sırrını keşfetmeye hazır mısınız? Kabartma tozu ile hazırlanan bu özel tarif, poğaça yapmanın en kolay yolunu sunuyor.

Kabartma tozu kullanarak evde nasıl lezzetli poğaçalar yapabileceğinizi merak ediyor musunuz? Adım adım takip edeceğiniz bu tarif ile poğaça yapmanın keyifine varacaksınız.

Kabartma tozu ile poğaça tarifi

Malzemeler

3 paket kabartma tozu

2 su bardağı yoğurt 

1 adet yumurta beyazı

1su bardağı sıvı yağ 

1 tatlı kaşığı sirke

1 çay kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

5 su bardağı un

İç malzemesi:

Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi

1 su bardağından bir parmak eksik beyaz peynir

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı susam

Kabartma tozu ile poğaça nasıl yapılır?

1. Yoğurma kabına; yağ, yoğurt ve yumurta beyazını alıp güzelce karıştırın. Ardından kabartma tozları, tuz, şeker ve sirkeyi de ilave edip, tekrar karıştırın.

2. Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hafifçe ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz.

3. Hazırladığınız hamurdan mandalinadan biraz küçük olacak parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayın ve avucunuzla bastırıp yassılaştırın. Yassılaştırdığınız hamur parçasının ortasına bir çatalla ezdiğiniz beyaz peynirden biraz koyun.

4. Kenarlarını birleştirip kapatın ve tekrar yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.

5. Üstlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin. Tepsiyi fırından aldıktan sonra ılıklaşmasını bekleyin ve ardından servis edin.

Editör: Haber Merkezi