Lokanta tadında etli nohut yemeği yapmak düşündüğünüzden daha kolay. Bu yazıda, evde tane tane ve lezzetli etli nohut yapmanın sırlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Sağlıklı ve doyurucu bir öğün arayışındaysanız, esnaf lokantası usulü etli nohut tam size göre. Bu tarifle, lokanta lezzetlerini sofranıza taşıyabilirsiniz.

Nohut ve etin mükemmel uyumu, Türk sofralarının vazgeçilmezlerindendir. Evinizde lokanta kalitesinde etli nohut yapmak için gereken her şeyi bu rehberde bulabilirsiniz.

MALZEMELER

300 gram kuşbaşı dana eti
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
500 gram nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
2 su bardağı su

TARİF

300 gram kuşbaşı eti, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin.
Yumuşayana kadar haşlayın.
3 yemek kaşığı tereyağını 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte tencerede kızdırın.
Üzerine 1 adet yemeklik doğranmış soğanı da ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
1 yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası, 1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ve haşlanmış kuşbaşını da ilave edip karıştırmaya devam edin.
Son olarak 500 gram haşlanmış nohut, 2 kepçe et suyu ve 2 su bardağı suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakın.
Etler yumuşacık olduğunda ve yemeğin suyu hafif koyulaşınca nohut yemeğiniz olmuş demektir

Bu tarif acıyı sevdirecek! 10 dakikada Jalapeno Turşusu nasıl yapılır? Bu tarif acıyı sevdirecek! 10 dakikada Jalapeno Turşusu nasıl yapılır?

Esnaf lokantası tarzında bir etli nohut yemeği, hem lezzetli hem de besleyici bir seçenek sunar. Bu tarif ile evinizde kolayca lokanta kalitesinde etli nohut yapabilir, aileniz ve misafirlerinizle bu enfes lezzeti paylaşabilirsiniz. Sağlıklı malzemelerle hazırlanan bu yemek, her yudumda sizi memnun edecek ve mutfağınıza yeni bir tat katacak. Şimdi mutfakta yerinizi alın ve bu harika tarifi deneyin!