Misafirlerinizi şaşırtacak, ağızda dağılan bir börek yapmaya hazır mısınız? El açması ıspanaklı börek, ustalık isteyen bir tarif gibi görünse de, bizim püf noktalarımızla çok kolay!

Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi

Ev yapımı ıspanaklı böreğin sırrını keşfetmek ister misiniz? İşte, damak zevkinize hitap edecek bu özel tarifin detayları.

Ispanaklı börek, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek. Peki, bu lezzeti evde nasıl yapabilirsiniz? İşte, herkesin bayılacağı el açması börek tarifi!

El Açması Ispanaklı Börek Tarifi 

Malzemeler

Hamuru için

3 ,5 su bardağı un
Yarım çay bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı şeker

Araları için

60 gr tereyağ
Yarım su bardağı sıvı yağ

İç harcı için

Yarım kilo ıspanak
1 orta boy soğan
Sıvı yağ
100 gr peynir
Tuz
Karabiber
Pul biber

El Açması Ispanaklı Börek Tarifi 

Öncelikle hamuru hazırlayalım. Tüm malzemeleri uygun bir kaba alıp karıştıralım ele yapışmayacak bir hamur olacak (kullanılan una göre değişkenlik gösterebilir kontrollü olarak ekleyelim unu) ve hamuru dinlendirelim.
Bu arada içi hazırlayalım( iç harcı için istediğimiz malzemeyi kullanabiliriz, ben ıspanaklı yaptım ancak harcını çekmeyi unutmuşum )
Ispanakları yıkayalım ve kurutalım.
Yemeklik doğrayalım.
Üzerine istediğimiz peyniri tuzu karabiberi pul biberi ekleyelim.
Soğanı yemeklik doğrayalım ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım ve ocaktan aldığımız gibi ıspanakların üzerine ekleyelim ve iyice karıştıralım.
Tereyağını eritip sıvı yağla karıştıralım.
Dinlenen hamurları bezelere ayıralım ben 8 bezeye ayırdım bu bezeleri tabak büyüklüğünde açalım ve açtığımız bezeye yağ karışımından sürüp diğer bir açtığımız bezeyi de onun üzerine kapatalım iki beze üst üste olacak araları yağlı ve bu şekilde açacağız.
Hazırladığımız bu bezeleri açabildiğimiz kadar açıp büyütüyoruz bu aşama da kullandığımız unun çok etkisi var eğer güzel bir baklavalık böreklik un kullanırsak kendimizi hiç yormadan yırtılmalar olmadan istediğimiz büyüklükte yufkalar açabiliriz.
Açtığımız yufkayı oklavaysa sarıp büzelim ve oklavayı çıkarıp büzgüleri biraz açarak düzeltelim.
Yağlı karışımdan sürelim ve iç harcımızı koyup alt kısımdan içe katlayarak saralım.
Tepsiye alalım.
Yufkalar bitene kadar aynı işlemleri yapalım.
Kalan yağ karışımından üzerine sürüp 190 derece fanlı ayarda 40 -45 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri