Börek yapmanın zorluğundan mı şikayetçisiniz? Endişelenmeyin, çünkü bu kolay el açması gül böreği tarifi ile herkes bir börek ustası olabilir. Adım adım yapılışı ve püf noktaları ile bu tarif, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirecek.

Gül Böreği Tarifi

Malzemeler

Hamuru için;

Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurtanın akı(sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un(yaklaşık 4 su bardağı)

Hamura sürmek için;

50 gram eritilmiş tereyağı
Çeyrek çay bardağı zeytinyağ

İç harcı için;

3 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Toz kırmızı biber, pul biber
Karabiber, tuz

Gül Böreği Nasıl Yapılır?

Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi

Hamuru için yoğurma kabına verilen bütün sıvı malzemeleri alıp karıştırıyoruz.
Ardından unu kontrollü ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.
Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
Bezelerin üzerini kapatıp 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Bir tavada tereyağını eritiyoruz.
Eriyen yağa zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.
Hazırladığımız bezeleri çok hafif unlayarak tabak büyüklüğünde açıyoruz.
Açtığımız her bezeye bir yemek kaşığı yağ karışımından sürüp üst üste diziyoruz.
En üstteki hamurada çok az yağ sürdükten sonra üzerlerini kapatıp bu şekilde yirmi dakika kadar daha dinlendiriyoruz.
İç harcı için bir tavaya sıvı yağ koyup ince doğradığımız soğanları alarak kavuruyoruz.
Kavrulan soğanlara haşlayıp ezilmiş patatesleri ve baharatları da ekleyerek karıştırıyoruz.
Hamurumuz dinlenince her bir hamuru alıp açabildiğimiz kadar elimizle çekiştire çekiştire açıyoruz. (yırtılmalar olabilir hiç sorun değil. )
İyice açıp incelttiğimiz hamurun iki kenarını içe doğru katlayıp uzunlamasına olacak şekilde iç harcından koyuyoruz.
Daha sonra rulo şeklinde sarıp gül böreği şeklinde bu kez içe doğru sarıyoruz.
Bütün hamurlar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
Tepsiye dizdiğimiz börekleri önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. (İsterseniz ayırdığınız yumurta sarısını pişirmeden önce böreklerin üzerine sürebilirsiniz.

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri