Ekmek kadayıfının bu muhteşem versiyonu, kaymaklı lezzetiyle tatlı krallarını tahtından edecek. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi!

Ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi kaymaklı ekmek kadayıfı, lezzetiyle damakları şenlendiriyor. Bu basit ve etkili tarifle, tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde giderebilirsiniz.

Misafirlerinize sunabileceğiniz, ailenizle keyifle tüketeceğiniz kaymaklı ekmek kadayıfı yapımı sandığınızdan çok daha kolay. İşte her adımıyla mükemmel bir kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi.

MALZEMELER

Hamuru için:
3 Yumurta
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 yemek kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için:

3 bardak su
2 damla limon
3 bardak şeker
Arasına:
Yarım kilo kaymak

TARİF

Yumurtaları iyice çırpın.
Şeker ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Unu ve kabartma tozunu da ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın.
Fırını 170 derecede ısıtın ve hamuru 20 dakika kadar pişirin.
Pişen tatlıyı bir köşede bekletin.
Şerbeti için malzemeleri tencerede pişirin.
Keki ortadan enlemesine bölün ve ayrı ayrı şerbetleyin.
Aralarına kaymak sürün ve kapatın.

Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi

Bu tarif ile kaymaklı ekmek kadayıfı yapmak hem çok kolay hem de çok lezzetli. Gerekli malzemeleri hazırlayıp, adımları takip ederek siz de bu eşsiz lezzeti evinizde yapabilir, sevdiklerinizle birlikte bu geleneksel tatlımızın keyfini çıkarabilirsiniz. Unutmayın, tatlılar paylaştıkça güzeldir. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi