Sütlü tatlıları sevenler için mükemmel bir alternatif: Sütlü Baklava! Hem hafif hem de lezzetli bu tarif, tatlı krizlerinize son verecek. İşte evde kolayca yapabileceğiniz sütlü baklava tarifi...

Geleneksel tatlılarımız arasında yeni bir yıldız doğuyor: Sütlü Baklava. Hazır yufkadan yapılan bu kolay tarif ile tatlı ihtiyacınızı evde pratik bir şekilde giderebilirsiniz. Nasıl mı? İşte tarifimiz...

Baklava denince akla gelen o tatlı lezzeti bir de sütlü deneyin! Hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli bu sütlü baklava tarifi ile tatlı sofralarınıza yenilik katın. Tarifimiz şöyle...

Hazır Yufkadan Sütlü Baklava Tarifi

Malzemeler

Baklavası için:

1 paket ince baklavalık yufka

200 gram tereyağı

1 çay bardağı dolusu sıvı yağ

Ara Malzeme:

1 su bardağı dolusu ayıklanmış Antep fıstığı

Şerbet için:

2,5 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı süt

Yarım su bardağı su

Üzerini Süslemek için: 

100 gram rendelenmiş çikolata

Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi

1 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı pudra şekeri

Sütlü Baklava Tarifi

Önce şerbeti hazırlayın. Derin bir tencereye toz şeker, süt ve suyu alarak şeker eriyene kadar karıştırın. Karışımı 5 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Bir tavada tereyağını eritin ve üzerinde oluşan köpüğü alarak içine 1 çay bardağı sıvı yağ ilave edin.

Baklava yufkalarını önce kullanacağınız borcamın boyutunda kesin. Daha sonra kestiğiniz yufkaları ikiye ayırın. Üst için ayırdığınız yufkaları, kurumamaları için temiz bir beze sararak kenarda bekletin.

Borcamın içini yağlayın ve ilk olarak bir yaprak yufkayı yerleştirerek üzerini de aynı şekilde yağlayın.

Yufkaları bu şekilde yağlayarak üst üste dizin.

En üste serdiğiniz yufkanın üzerini yağlamadan fıstıkları eşit şekilde yayın ve üzerine bir miktar yağ gezdirin.

Kalan yufkaları da yine aynı şekilde katları tek tek yağlayarak üst üste dizin ve kare formda keserek üzerine kalan yağı gezdirin.

Baklavaları önceden ısıtılmış 170 derece fırında ve yaklaşık 45 dakika boyunca üzerleri güzelce kızarana kadar pişirin. Baklavanın alt kısmının da piştiğinden emin olmak için kontrol edin.  

Baklava piştikten sonra 10-15 dakika kadar dinlendirin ve ilk sıcağının çıkmasını bekleyin.

Ilınan baklavanın üzerine önceden hazırladığınız soğuk süt şerbetini kepçe yardımıyla dökün ve şerbeti çekmesi için baklavanızı dinlenmeye bırakın.

Kakao ve pudra şekerini bir kasede karıştırarak 2-3 saat dinlenen baklavanın üzerini kaplayacak şekilde eleyin. 

En üst kısmına da rendelenmiş çikolatayı serpiştirin. Kendi damak zevkinize göre sütlü çikolata ya da bitter çikolata kullanabilirsiniz. 

Son hamle olarak baklavanın üzerini Antep fıstıklarıyla süsleyebilirsiniz.

Eğer siz daha yumuşak ve şerbeti daha bol bir baklava istiyorsanız sütü 1,5 bardak yerine 2 bardak kullanabilirsiniz. Böylece hem daha yumuşak hem de hafif sulu bir baklava elde edebilirsiniz.

Eğer tamamen beyaz bir baklava arzu ediyorsanız çikolata rendesi olarak beyaz çikolata kullanabilirsiniz. Ya da baklavanın üzerine kakao yerine sadece pudra şekeri serpiştirebilirsiniz. Sütlü baklava üzerine kullanacağınız süslemeleri de yine kendi hayal gücünüz ve damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz.

Sütlü baklava, tatlı severler için pratik ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Hazır yufkadan yapılan bu kolay tarifle, evde tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm bulabilirsiniz. İster geleneksel ister modern sunumlarla, sütlü baklava her damağa hitap ediyor. Denemekten çekinmeyin, bu tarif tatlı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak!

Editör: Haber Merkezi