Acı severlerin favorisi olmaya aday bu acılı ezme tarifiyle tanışın. Hem pratik hem de lezzetli bu meze, davet sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Birkaç basit adımda hazırlayabileceğiniz acılı ezme tarifiyle, akşam yemeklerinizi renklendirin. Bu tarif, hem hızlı hem de oldukça lezzetli.

Meze kültürümüzün olmazsa olmazlarından acılı ezme, bu pratik tarif ile evde kolaylıkla yapılabilir. Acıyı seviyorsanız, bu tarif tam sizlik.

Pratik Acılı Ezme Tarifi

Malzemeler

3 adet domates
2 adet yeşil biber
2 adet acı sivri biber
1 adet salatalık
2 adet soğan
3 diş sarımsak
maydanoz (istenilen miktarda)
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz (salçanın tuz oranına göre ayarlayın)

Pratik Acılı Ezme Nasıl Yapılır?

Domates, salatalık, biberler, soğan, sarımsak ve maydanoz rondoda çok ufalanmayacak şekilde çekilir.
Bir kaseye alınıp üzerine kalan bütün malzemeler eklenir ve karıştırılır.
Baharat kısmını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Tuz oranını ise salçanın tuzuna göre ekleyin.
Hazır olan acılı ezme servis tabağına alınır.

Her evde olan malzemelerle tatlı tarifi! Az malzemeli Sütlü İrmik Tatlısı nasıl yapılır? Her evde olan malzemelerle tatlı tarifi! Az malzemeli Sütlü İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

Acılı ezme tarifimizle, meze sofralarınıza lezzetli bir dokunuş katın. Bu kolay ve hızlı tarif, acı severlerin favorisi olmaya aday. Kendi damak zevkinize göre ayarlayabileceğiniz baharat miktarıyla, her yemeğin yanında gönül rahatlığıyla servis edebileceğiniz bir lezzet sunuyor. Şimdiden afiyet olsun!