Cennet çorbası, ismi kadar lezzetli bir tarif. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu çorba, tüm aileyi mutlu edecek.

Mis gibi tavuk suyu, özenle seçilmiş malzemeler ve bir tutam sevgi... İşte cennet çorbasının sırrı.

Cennet çorbası yapmanın zamanı geldi. Bu detaylı rehber ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun.

Cennet Çorbası Tarifi

Şerbetli tatlıların yeni yıldızı: Yoğurtlu Kesme İrmik Tatlısı tarifi Şerbetli tatlıların yeni yıldızı: Yoğurtlu Kesme İrmik Tatlısı tarifi

Malzemeler

3 yemek kaşığı mısır unu
1 adet kuru soğan
1 adet patates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı tavuk suyu
5 su bardağı sıcak su

i̇steğe bağlı;

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Cennet Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuğu haşlayarak tavuk suyunu elde edin.
Soğanı ince ince doğrayın.
Tereyağı ile birlikte soğanları kavurun.
Soyup küp şeklinde doğradığınız patatesleri ve baharatları ekleyin.
Karıştırarak 2 dakika kadar kavurmaya devam edin.
Mısır ununu ekleyin ve 5 dakika kadar karıştırarak kavurun.
Tavuk suyunu ve sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakın.
Çorba piştikten sonra blender ya da blenderden geçirin.
İsteğe bağlı olarak üzerine sıvı yağ ile toz kırmızı biberi ekleyebilirsiniz.
Sıcak olarak servis edin.

Cennet çorbası, hem lezzetiyle hem de besleyici özellikleriyle sofralarınızın yıldızı olacak. Tarifimizi denediğinizde, sıcak bir öğünün nasıl bu kadar hafif ve lezzetli olabileceğini göreceksiniz. Her yudumda, sevdiklerinizle birlikte geçirdiğiniz sıcak anların tadını çıkarın. Bu özel tarifi denemek için daha fazla beklemeyin. Şimdiden afiyet olsun!