Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi

Kek denilince akla ilk gelenlerden biri olan ıslak kek, çay saatlerinin ve özel günlerin yıldızı. Bu tarif, kakaonun en lezzetli haliyle tanıştıracak sizleri.

Evinizde ıslak kek yapmaya ne dersiniz? Bu kolay ve lezzetli tarif, herkesin bayılacağı türden. Hazırlanışıyla pratik, lezzetiyle muhteşem bir ıslak kek için okumaya devam edin.

Kakaolu ıslak kek, lezzetiyle dillere destan bir tatlı. Bu reçeteyle, herkes tarifinizi soracak ve sırrınızı öğrenmek isteyecek. İşte mükemmel ıslak kekin sırrı!

Islak Kek Tarifi

Malzemeler

Kek İçin:

* 4 yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı süt
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* 50 gram kakao (3 tepeleme yemek kaşığı)
* 2 paket kabartma tozu
* 1 tepeleme su bardağı un

Sos İçin:

1,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker 
2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
* 50 gram kakao (3 tepeleme yemek kaşığı)

Islak Kek Nasıl Yapılır?

Yumurtaları ve şeker iyice eriyinceye kadar çırpın. 
Sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
Unu, kabartma tozlarını ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
Uzun dikdörtgen borcamın tabanını tereyağı ile yağlayın. Kek karışımını döküp 170 dereceye önceden ısıttığınız fırında 20-22 dakika kadar pişirin.
Kek pişerken tüm sos malzemesini sos tenceresinde alın. Orga ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın.
Fırından aldığınız keki dilimleyin. Sosu sıcak sıcak üstüne dökün.
10 dakika kadar sosu çekip ılınması k bekleyin ve servis yapın.

Editör: Haber Merkezi