Sağlıklı ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, bu vegan mozaik pasta tam size göre. Yulaf ezmesi ve muzun muhteşem uyumuyla hazırlanan bu tarif, sofralarınıza yeni bir tat katacak.

Herkesin aklını başından alacak: Milföy ve krema ile 5 dakikada efsane tatlı tarifi Herkesin aklını başından alacak: Milföy ve krema ile 5 dakikada efsane tatlı tarifi

Ev yapımı mozaik pasta ile tatlı sofralarınızı sağlıklı bir alternatifle şenlendirin. Yulaf ezmesi ve doğal tatlandırıcılarla hazırlanan bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak.

Muz ve pekmez kullanarak hazırlanan mozaik pasta, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Bu kolay tarifle, dakikalar içinde enfes bir tatlıya sahip olabilirsiniz.

MOZAİK PASTA TARİFİ

MALZEMELER

3 su bardağı yulaf ezmesi
1.5 su bardağı ılık süt (yulaf sütü, badem sütü, Hindistan cevizi sütü de olabilir)
2 muz
5 yemek kaşığı kakao
3/4 su bardağı pekmez

Üzeri için

2 yemek kaşığı yulaf
2 yemek kaşığı ay çekirdeği

YAPILIŞI

Sütü kaynatmadan ılık bir hale getirin. Yulafları bir kaba aldıktan sonra ılık süt ile yulafları ıslatın.
Başka bir kapta muzları ezin ve üzerine pekmez ve kakaoyu ekleyerek karıştırın. Sonrasında muzlu karışımı yulaflı karışımla bir araya getirin.
Tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra streç filmin üzerine alın ve sıkı bir şekilde sarın. Buzlukta 2-3 saat kadar bekletin.
Buzluktan çıkardıktan sonra biraz blenderda çektirdiğiniz yulafları ve istediğiniz malzemeleri mozaik pastanın üzerine serpin.

Sağlıklı malzemelerle hazırlanan bu mozaik pasta tarifi, tatlı ihtiyacınızı doğal yollarla karşılamak isteyenler için ideal. Yulaf, muz ve pekmezle hazırlanan bu pasta, hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Deneyin ve sağlıklı tatlıların keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi