Küçük dokunuşlarla büyük lezzetler yaratın: İşte herkesin bayılacağı mantar kurabiye tarifi, adım adım anlatımlı ve kolay.

Evinizde nostaljik bir tatlı yapmaya ne dersiniz? Mantar kurabiye, çocukluğunuzun unutulmaz lezzetlerinden biri olarak geri dönüyor.

Mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanın zamanı! Mantar şeklindeki bu kurabiyeler hem yapımı eğlenceli hem de lezzetiyle mükemmel.

Bu tarif ile kahvaltı sofralarınıza hayran kalacaksınız: Pratik Çemen tarifi Bu tarif ile kahvaltı sofralarınıza hayran kalacaksınız: Pratik Çemen tarifi

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 paket oda sıcaklığında margarin (ya da tereyağı)
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı buğday nişastası
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao

TARİF

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, pudra şekerini ve yumurtayı bir kapta ellerimizle iyice birbirine yedirelim.
Sonra üzerine nişastayı ve elenmiş unu yoğurdukça ekleyelim.
En sonunda vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
Elimize yapışmayacak hafif sertlikte bir hamur elde edelim ve yarım saat üzeri kapalı olarak dinlendirelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım ve yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye, aralarında biraz boşluk bırakarak dizelim.
Bütün kurabiyeleri tepsiye dizdikten sonra, ufak bir cam şişenin ağzını tabakta bulunan kakaoya batıralım, sonra kurabiyelerin üzerine bastıralım.
Böylece kurabiyelere mantar şeklini vermiş oluyoruz. Bütün kurabiyelere bu işlemi uygulayalım.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında mantar kurabiyeler beyaz kalacak şekilde 25 – 30 dakika kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

İşte karşınızda mutfakta kolayca hazırlayabileceğiniz, herkesin seveceği mantar kurabiye tarifi! Bu basit ama etkileyici tarif ile çay saatlerinizi şenlendirebilir, sevdiklerinize enfes tatlılar sunabilirsiniz. Unutmayın, mutfakta geçirdiğiniz her an, lezzetli anılar biriktirmeniz için bir fırsat!

Editör: Haber Merkezi