Misafirleriniz için farklı ve lezzetli bir tarif arayışındaysanız, bademli kartopu kurabiye tam size göre. Bu tarifle, hem gözlere hem de damaklara hitap edin.

Çocuklarınız ve dostlarınız için unutulmaz bir lezzet deneyimi sunmak istiyorsanız, kartopu kurabiyeler tam aradığınız seçenek. İşte, lezzetli ve kolay tarifiyle kartopu kurabiye...

Kartopu kurabiye, hem yapımı kolay hem de tadıyla herkesi mest eden bir lezzet. Bu özel tarif ile çay saatlerinizi lezzet şölenine çevirin. İşte detaylar...

Kartopu Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler:

200 gr Un
225 gr oda sıcaklığında  tereyağı
24 gr (3 kaşık) mısır nişastası
 tuz
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 adet limon kabuğunun rendesi
1 vanilya
80 gr küçük küçük doğranmış badem

Sünger Pankek tarifi: Bir kez deneyin, bağımlısı olacaksınız! Sünger Pankek tarifi: Bir kez deneyin, bağımlısı olacaksınız!

Üzeri için

1,5 su bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı:

Un, nişasta ve tuzu uygun bir kapta karıştırın.
Başka bir kapta tereyağı ve yarım su bardağı pudra şekerini  iyice çırpın. Limon kabuğu rendesini, vanilyayı ve doğranmış bademleri ekleyin.
Karışımın üzerine unlu karışımını ekleyerek karışana kadar çırpınve hamur haline getirin. Hamuru streç filme veya temiz bir beze sararak 45 dakika buzdolabında dinlendirin.
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. .
Dinlenmişi hamuru çıkartıp yumurta dan biraz küçük parçalar kopartın ve eliniz ile yuvarlayın aralarda boşluk bırakarak yağlı kağıt serili tepsilere dizin.

180 derecede ısttığınız fırına tepsilerinizi sürün ve 15-20 dakika pişirin.
Fırında çıkan kurabiyeler ilk ısısını atınca pudra şekeri koyduğunuz bir kaba kurabiyeleri aktarın pudra şekerine iyice bulayın ve soğumaya bırakın.
Soğumuş kurabiyeleri bir daha pudra şekerine bulayın ve soğuk servis edin.

Kartopu kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi lezzetli bir serüvene dönüştürebilir, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi bu eşsiz lezzetle şımartabilirsiniz. Hem göze hem de damağa hitap eden bu kurabiyeler, herkesin favorisi olmaya aday. Tarifimizi deneyin, kartopu kurabiyelerin tadını çıkarın ve bu kışı daha sıcak ve tatlı geçirin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi