Evde tulumba tatlısı yapmak sandığınızdan çok daha kolay! Bu basit ve anlaşılır tarifle, sokak lezzetlerinden olan tulumba tatlısını kendi mutfağınızda hazırlayabilirsiniz. Hem pratik hem de oldukça lezzetli olan bu tatlı, her yaştan insanın beğenisini kazanacak.

Tulumba tatlısı, lezzetiyle ünlü bir sokak lezzetidir ve evde yapımı düşündüğünüzden daha basittir. İşte size adım adım tulumba tatlısı yapmanın yollarını gösteren bir tarif. Bu tarifi takip ederek, kıvamı ve lezzeti yerinde bir tulumba tatlısı yapabilirsiniz.

Küçük, altın rengi, çıtır çıtır tulumba tatlısı yapmaya ne dersiniz? Bu ev yapımı tulumba tatlısı tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Her bir adımı kolayca takip edebileceğiniz bu rehberle, tulumba tatlısının şerbetini ve hamurunu mükemmel kıvamda hazırlayabilirsiniz.

TULUMBA TARİFİ

Malzemeler

2 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta

Pratik ve lezzetli: Kısa sürede hazırlanan Fındıklı Kurabiye tarifi Pratik ve lezzetli: Kısa sürede hazırlanan Fındıklı Kurabiye tarifi

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Kızartmak için:

3 su bardağı ayçiçek yağı

Yapılışı

Tatlının şerbetini hazırlamak için; su ve toz şekeri karıştırdıktan sonra orta ateşte 10- 15 dakika kadar kaynatın. Limon suyunu da ekledikten sonra ocaktan alın ve bir kenarda bekletin.
Bir tencerede su, toz şeker, tuz ve tereyağını karıştırıp kaynatın.
Üzerine unu ilave edip sürekli olarak karıştırın ve toparlanan sert ve yapışkan bir hamur elde edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ilınan hamura tek tek yumurtaları kırın ve karıştırarak hamura yedirin. İrmik ve nişastayı da hamura karıştırın.
Yaklaşık 2-3 cm. kalınlığında yıldız ucun takılı olduğu krema sıkma torbasına soğuyan hamuru alın.
Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın. Kızgın olmayan yağa hamurdan yaklaşık 5 cm. büyüklüğünde parçalar sıkın ve renk alana kadar kızarmalarını sağlayın. Hamuru yağa atarken yağın soğuk olması oldukça önemli.
Kızaran tatlıları bekletmeden soğuk şerbete aktarın. Şerbetini çekmesi için beklettikten sonra servis edin.