Kolayca hazırlayabileceğiniz ve misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir tatlı olan fincan tatlısı, lezzetli ve pratik bir alternatif sunuyor. Hindistan cevizi ile süslenmiş bu tatlı, çay saatlerinizi zenginleştirecek.

Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan fincan tatlısı, yapımı kolay ve oldukça şık bir tatlıdır. Bu basit tarif ile fincan tatlısını hızla hazırlayabilir ve sofralarınızı süsleyebilirsiniz.

Fincan tatlısı, hem göze hem damağa hitap eden bir tatlıdır. Hızlıca hazırlanan bu tatlı, özellikle ani gelen misafirleriniz için idealdir. İşte lezzetli ve pratik fincan tatlısı tarifi!

Fincan Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

1 litre süt

2 kahve fincanı un

1 yemek kaşığı tereyağı

2,5 kahve fincanı toz şeker

1 paket vanilya

1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi

Üzeri İçin:

Tarçın çubukları veya dilediğiniz bir meyve

Fincan Tatlısı Yapılışı:

Süt, un ve şekeri derin bir tencereye alın. Çırpma teli yardımıyla karıştırın.

Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte güzelce pişirin.

Muhallebi koyu bir kıvam alıp göz göz olup, kaynamaya başladığında tereyağını ve vanilyasını ilave edip tekrar karıştırın.

Pişen muhallebiyi ocaktan alın.

Herkesi kendinize hayran bırakın: Basit malzemelerle ağızda dağılan Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Herkesi kendinize hayran bırakın: Basit malzemelerle ağızda dağılan Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

Kahve fincanlarına, üstlerinde 1 parmak boşluk bırakacak şekilde kepçe yardımıyla pay edin.

Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirmek için tezgâhın üzerinde, daha sonra da buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.

Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarıp Hindistan cevizine bulayın.

Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alıp üstlerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Püf Noktası:

Fincanlara muhallebiyi sıcak olarak koymalısınız.

Mutlaka fincanlar ıslatılmış olmalı.

Hatta 1 çay kaşığı kadar su bırakın içerisinde.

Çıkartırken fincanın dibine hava aldırmanız yeterli olacaktır.

Margarin yerine tereyağı kullanılabilir, ama margarin tatlıyı daha çok donduruyor. Tatlıyı fincandan çıkarmakta zorlanıyorsanız, fincana bir çay kaşığı su koyabilirsiniz.

Fincan tatlısı, pratikliği ve şık sunumu ile çay saatlerinizin olmazsa olmaz tatlılarından biri olmaya aday. Bu tarifi deneyerek misafirlerinize lezzetli anlar yaşatabilir, hafif ve tatminkar bir tatlı deneyimi sunabilirsiniz. Her lokmasında keyif alacağınız bu tatlıyı denemekten çekinmeyin!

Editör: Haber Merkezi