Ev yapımı Kafkas mantısı ile sofralarınıza yöresel bir hava katmaya ne dersiniz? Hamur işi lezzetler arasında özel bir yere sahip olan bu tarif, sarımsaklı yoğurt ve baharatlı sosu ile damakları şenlendiriyor. Yapımı için gerekli malzemeler ve püf noktalarıyla sizlerle!

Geleneksel Türk mutfağının enfes lezzetlerinden Kafkas mantısını yapmaya hazır mısınız? Hem pratik hem de lezzetli bu tarifle, misafirlerinize ve ailenize unutulmaz bir yemek sunabilirsiniz. İşte adım adım Kafkas mantısı yapım rehberi!

Kafkas mantısı, lezzetiyle olduğu kadar yapılışının da keyifli olduğu bir tarif. Yumuşacık hamuru ve içindeki zengin kıymalı harç ile tam bir lezzet şöleni. Bu tarifi denemek için daha ne bekliyorsunuz? İşte malzemeleri ve yapılışı!

Kafkas Mantısı Tarifi

Malzemeler

Tarçınlı Kurabiye tarifi: 5 çayınıza eşlik edecek kıtır kıtır lezzet Tarçınlı Kurabiye tarifi: 5 çayınıza eşlik edecek kıtır kıtır lezzet

Hamuru için;

1 yumurta
1 ılık su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç malzemesi için;

300 gram kıyma
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
Tuz
Karabiber, kekik, pul biber, kimyon

Haşlamak için;

Su
Tuz
2 yemek kaşığı yağ

Sosu için;

Yoğurt
Sarımsak
Salça
Kekik, pul biber

Kafkas Mantısı  Nasıl Yapılır?

İlk önce hamur malzemelerimizi bir kaseye koyup yoğuruyoruz.

Sert bir hamur olması lazım ki dinlendikten sonda zaten iyice kendini salıyor.

İç malzemelerimizi alıp bir kaseye koyuyoruz, içine 2- 3 yemek kaşığı su ilave ediyoruz.

Dinlenen hamuru 3 parçaya bölüp 1 cm kalınlığında açıyoruz.

Daha sonra su bardağının ağız kısmıyla kesiyoruz ve yuvarlak şekillerin içine kıyma harcımızı 1 tatlı kaşığı koyuyoruz ve kıvırıyoruz.

Daha sonra kaynattığımız suyun içine atıyoruz. 15 dakika da mantılarımız hazır.

Sosunu dilediğiniz gibi sarımsaklı sarımsaksız yoğurt yapıp üzerine döküyoruz.

Daha sonrada salçayı yağda eritip baharatlarımızı ekleyip mantılarımıza döküyoruz. 

Kafkas mantısı, herkesin beğenisini kazanacak türden bir lezzet. Bu tarifleri deneyerek evinizde yeni tatlar keşfedin ve sofralarınızı bu eşsiz yemekle şenlendirin. Hamurun sırrını çözün, iç harcın lezzetini katlayın ve her lokmada mutfağınızda bir bayram havası yaratın!

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri