Hazır yufka kullanarak evde börek yapmanın hem zaman kazandıran hem de lezzet garantili yollarını keşfedin. Bu rehber, adım adım hazır yufka ile çıtır börek yapımını gösteriyor.

Ev yapımı börek lezzetini hazır yufka kullanarak yakalayın! Bu basit adımlarla, kısa sürede herkesin bayılacağı börekler yapabilirsiniz.

Hazır yufka ile börek yapımını hiç bu kadar hızlı ve kolay hayal etmemiştiniz! Sadece birkaç malzeme ve bu pratik tariflerle mükemmel börekler sizi bekliyor.

HAZIR YUFKADAN ÇITIR BÖREK

MALZEMELER

6 adet yufka

350 gram beyaz peynir

1 tutam maydanoz

1 su bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı sirke

Yumurta sarısı

Susam

Çörek otu

HAZIR YUFKADAN ÇITIR BÖREK TARİFİ

İlk önce böreğin sosunu hazırlayın. Bir kabın içerisinde unu, sirkeyi ve sıvı yağı ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edene dek çırpın.

Yufkalardan birini tezgaha açın. Ardından hazırladığınız sosu yufkanın üzerine kaşıkla gezdirin.

Ardından döktüğünüz sosu bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine iyice sürün. Ardından ikinci yufkayı da soslu yufkanın üzerine yerleştirin.

Adana ve Mersin mutfağının lezzet sırrı: Yemelere doyamayacağınız Vardabit tarifi Adana ve Mersin mutfağının lezzet sırrı: Yemelere doyamayacağınız Vardabit tarifi

Aynı şekilde sosu üzerine kaşıkla gezdirin. Yine fırça yardımıyla yufkaya iyice yedirin. Daha sonra yufkayı 4 eşit parça olacak şekilde kesin. Kestiğiniz her bir parçayı da ikiye bölün.

Yani toplamda 8 tane üçgen yufka elde edeceksiniz. Ardından bu parçalara peynirli ve ince ince kıydığınız maydanozlu harcı ilave edin.

Yufkaları sigara böreği sarar gibi çok sıkı ve çok gevşek olmayacak şekilde sarın. Geriye kalan yufkaları da aynı biçimde hazırlayın.

Tüm yufkaları sardıktan sonra bir fırın tepsisine yağlı kağıt açın. Yağlı kağıt açtığınız fırın tepsisine de börekleri dizin.

Böreklerin üzerine yumurta sarısını iyice yedirin. Ardından üzerlerine susam ve çörek otu serpiştirin.

Fırını önceden 170 dereceye ayarlayın. Önceden ısıttığınız fırına börekleri verin ve yaklaşık 35 dakika börekler kızarıncaya kadar pişirin.

Bu rehberle hazır yufka kullanarak evde çıtır çıtır ve lezzetli börekler yapabileceğinizi gördünüz. Artık mutfakta geçireceğiniz zamanı daha verimli kullanabilir ve sevdiklerinize dakikalar içinde enfes börekler sunabilirsiniz. Deneyin ve bu kolay, hızlı tariflerle herkesi etkileyin!