Dodurga İlçe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve 59 delegenin katılımıyla toplanan kongrede seçimlere tek liste ile gidilirken, mevcut başkan Mustafa Biçer yeniden seçildi.

Çoğunluğun sağlandığı görülen kongrede Divan başkanlığına İl Başkanı Ümit Er, kâtip üyeliklere Cafer Çal ve Mustafa Soysal seçildi. 

İlçe Başkanı Mustafa Biçer’’in açış konuşması ile başlayan olağan kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi.

PARTİ İÇİ SORUNLARA DEĞİNİLDİ

CHP Eski İl Başkanlarından Gazi Özkubat, önümüzdeki yerel seçimlerde ilçede parti bayrağını yeniden dalgalandırmak için çalışmaların birlik ve beraberlik içinde yürütülmesi gerektiği görüşünü dile getirdi. 

Obruk Köyünde sel tehlikesi: Acil ıslah talebi Obruk Köyünde sel tehlikesi: Acil ıslah talebi

Daha sonra 14 Mayıs Genel Seçimleri Milletvekili Aday Adayları Dinçer Solmaz, Sadık Eral ve Talip Eken, Çorum Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, ile parti üyelerinden Ali Biçer, Kemal Kavalcı, Turgay Kavalcı, Dodurga İl Genel Meclisi Üyesi Sadettin Akgül söz alarak çeşitli konularda görüşlerini dile getirdiler.

Dodurga’nın birçok sorunu bulunduğuna dikkat çeken CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, ilçenin sorunlarının takipçisi olacağını dile getirdi.

KONGREYE KİMLER KATILDI

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, İl Başkanı Ümit Er, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, eski İl Başkanları Gazi Özkubat, Cengiz Atlas ve Hasan Eray Tüfekçi, İl Yöneticileri Celal Uysal, Duran Arslan ve Necdet Biçer, Av. Dinçer Solmaz, Av. Sadık Eral, Talip Eken, Dodurga İl Genel Meclisi Üyesi Sadettin Akgül, Merkez İlçe Başkan Adayı Utku Ulaş Taşar, ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer ile çok sayıda partili katıldı.

MUSTAFA BİÇER YENİDEN BAŞKAN

Konuşmaların ardından Seçim Kurulu denetiminde blok liste ile gidilen seçimler sonucunda, Mustafa Biçer yeniden ilçe başkanlığına seçilirken, yönetim kurulu asil üyelikleri ise şu isimlerden oluştu: Yüksel Aslan, Cafer Çal, Mustafa Soysal, Ali Karakaş, İsa Göl, Mehmet Gürbüz, Şaban Özdemir, Feridun Parlar, Mustafa Kayabaşı, Aysun Uzundere.
Yönetim Kurulu yedek üyelikler ise şöyle: Nazmi Kabakdere, Mehmet Biçer, Kemal Kavalcı, Hidayet Tiritci, Mehmet Demirel, Osman İşli, Yakup Bağcı, Hasan Özcan, Kemal Tuncel, Niyazi Özbek. 

5 DELEGEYLE TEMSİL EDİLECEK 

İl Kongre Delegeleri ise Mustafa Biçer, Sadettin Akgül, Aysun Uzundere, Feridun Parlar ve Yüksel Arslan’dan oluştu.

CHP’DE 9 İLÇE TAMAMLANDI

CHP’de Dodurga ile birlikte 9 ilçenin kongresi tamamlanırken, 2 Eylül’de Kargı, 6 Eylül’de Ortaköy, 12 Eylül’de Alaca, 16 Eylül’de Laçin ve 17 Eylül’de de Merkez İlçe Kongresi toplanacak.

Editör: Haber Merkezi