Çay saatlerinizi şenlendirecek, misafirlerinizin unutamayacağı bir tarif arayanlar buraya! Browni kurabiyenin bu eşsiz tarifi ile herkesi etkilemeye hazır olun.

Şerbetli ve kakaolu bir kurabiye hayal edin. Evet, doğru duydunuz! Browni kurabiyenin bu benzersiz tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

BROWNİ KURABİYE MALZEMELERİ

1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
125 gram margarin ya da tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao

Şerbeti için:

1 su bardağı su
1 su bardağı şeker

BROWNİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

Tarife ilk önce şerbeti hazırlayarak başlayınız. Su ve şekeri bir kaba koyun ve kaynatın. Daha sonra ise 5 - 6 dakika kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Kurabiye hamuru için eritilmiş margarin yumurta pudra şekerini karıştırıyoruz Ardından sıvı yağı ekleyip karıştırın. Daha sonra un kakao kabartma tozu vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz.

Evinizi pastaneye çevirin: Bir ölçüyle onlarca Tırtıl Kurabiye tarifi Evinizi pastaneye çevirin: Bir ölçüyle onlarca Tırtıl Kurabiye tarifi

Tepsiye şekil verdiğimiz kurabiyeleri diziyoruz. 200 derece fırında 10 ya da 12 dakika pişiriyoruz. Kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçince şerbetin içine batırın ve bir süre şerbetin içinde bekletiyoruz ve kalan şerbeti kurabiyelerin üstüne döküyoruz. Üzerini Hindistan cevizi, toz fıstıkla ya da dilediğiniz başka bir süs malzemesi ile süsleyebilirsiniz.

İşte karşınızda, herkesin bayılacağı browni kurabiye tarifi! Bu tarifi denedikten sonra, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacağına eminim. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle damakları şenlendiren bu kurabiyeyi denemeyi unutmayın. Mutfağınızda yaratıcılığınızı konuşturun ve bu harika tarifle tanışın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi